Följ oss

Nyheter

50 ETFer för daytraders

Publicerad

den

50 ETFer för daytraders

50 ETFer för daytraders. Börshandlade fonder har kommit att uppskattas allt mer av kapitalförvaltare av alla sorter och storlekar under de senaste åren. Det är framförallt deras enkelhet, öppenhet och låga kostnader som har gjort dem som pass populära internationellt. Även i Sverige ser vi att de får en allt större marknadsandel, och att allt fler utgivare av ETFer endera etablerar egna kontor i Sverige eller att de försöker marknadsföra dem till de svenska institutionerna.

Den börshandlade produktstrukturen har också uppmärksammats av många aktiva handlare, så kallade daytraders som framför allt kräver likviditet och mångfald i utbudet för att de skall handla. Att handla med börshandlade fonder under dagen, så kallad intraday, är ett sätt för aktiva placerare att erhålla ett alfa, en överavkastning i sin portfölj genom att köpa och sälja ett index och agera på den makroekonomiska utvecklingen, i stället för att tvingas förlita sig enbart på en buy-and-hold-strategi eller att fokusera på enskilda företag.

22 procents marknadsandel

I USA där börshandlade fonder har en marknadsandel på cirka 22 procent har ett stort antal daytraders anammat dessa finansiella instrument som livskraftiga verktyg för att uppnå billiga och otroligt flytande exponering för praktiskt taget alla hörn av den globala marknaden. Ett sätt att mäta handelsaktiviteten i ETF-världen är att betrakta en fonds omsättning, det vill säga hur stor andel av en ETFs andelar som byter ägare varje dag, helt enkelt omsätts. Här listar vi 50 ETFer för daytraders.

Ju högre omsättning, desto mer populära kan en ETF anses vara bland aktiva handlare, en högre omsättning innebär att en större andel fondandelar byter ägare, vilket i sin tur innebär en kortare genomsnittlig innehavsperiod jämfört med en ETF med en lägre omsättning.

Nedan listar vi 50 ETFer för daytraders som har förvånansvärt hög omsättning. Observera att vi beräknar omsättningen i procent som består av den genomsnittliga handelsvolymen under fem dagar dividerat med antalet utestående andelar.

En ETF för ränteplaceringar

iShares 20 + Year Treasury Bond ETF (TLT). Nästan 16 procent av de utestående andelarna byter ägare varje dag, vilket är ganska chockerande när vi betänker att köpa-och-håll är i allmänhet den vanligaste strategin för ränteplacerare. På grund av TLT s stora likviditet, är det inte konstigt att aktiva handlare har anammat denna ETF som instrument när det gäller upprättande av exponering för amerikanska statsobligationer.

iShares Russell 2000 ETF (IWM). Drygt 14 procent av IWM s utestående andelar byter ägare varje dag, vilket gör det till mer av ett instrument för dem som vill flytta sitt kapital in och ut på marknaden istället för ett instrument för långsiktiga investeringar.

State Street Utilities Select Sector SPDR (XLU). Allmännyttiga företag som tillhandahåller el, vatten etcetera brukar i allmänhet återfinnas på den lägre delen av volatilitetsspektrumet för aktier; varför det är ganska överraskande att se att XLU är den sektor ETF med den högsta omsättningshastigheten på 8,5 procent per dag.

State Street SPDR S & P 500 (SPY). Detta är den största ETF baserat på sina tillgångar, AUM, så det var förvånande att se denna ETF på listan över börshandlade fonder med högst omsättning; i själva verket är att SPY är en favorit bland traders, medan investerare som vill få tillgång till amerikanska Large Cap aktier i allmänhet söker sig till de billigare motsvarigalternativen, iShares S & P 500 ETF (IVV) och Vanguard S & P 500 ETF (VOO).

50 ETFer för daytraders

TickerNamnOmsättningshastighet
FASDaily Financial Bull 3X Shares19,67%
TLT20+ Year Treasury Bond ETF15,97%
USOUnited States Oil Fund15,47%
IWMiShares Russell 2000 ETF14,15%
FAZDaily Financial Bear 3X Shares12,59%
IYRiShares U,S, Real Estate ETF12,03%
RTHMarket Vectors Retail ETF10,14%
EWZiShares MSCI Brazil Capped ETF10,08%
FXIiShares China Large-Cap ETF9,66%
OIHMarket Vectors Oil Services ETF8,88%
SPYSPDR S&P 5008,75%
XLUUtilities Select Sector SPDR8,51%
XMESPDR S&P Metals & Mining ETF6,44%
QQQQQQ5,55%
XBISPDR S&P Biotech ETF5,07%
LALTMulti-Strategy Alternative Portfolio4,65%
DIADow Jones Industrial Average ETF4,47%
XLYConsumer Discretionary Select Sector SPDR4,33%
PINIndia Portfolio4,24%
KNOWAll Cap Insider Sentiment Shares4,22%
IBBNasdaq Biotechnology4,15%
TURMSCI Turkey ETF3,70%
EZAiShares MSCI South Africa ETF3,52%
EEMiShares MSCI Emerging Markets ETF3,42%
GURSPDR S&P Emerging Europe ETF3,19%
XLBMaterials Select Sector SPDR2,93%
XLFFinancial Select Sector SPDR2,83%
IYEiShares U,S, Energy ETF2,40%
IWOiShares Russell 2000 Growth ETF2,16%
EWYiShares MSCI South Korea Capped ETF1,88%
FTGCGlobal Tactical Commodity Strategy Fund1,77%
ECHiShares MSCI Chile Capped ETF1,73%
GLDSPDR Gold Trust1,72%
EWHiShares MSCI Hong Kong ETF1,69%
EWQiShares MSCI France ETF1,63%
ILFiShares Latin America 40 ETF1,63%
THDMSCI Thailand Capped ETF1,60%
TTTUltraPro Short 20+ Year Treasury1,58%
EWJiShares MSCI Japan ETF1,58%
EWIiShares MSCI Italy Capped ETF1,49%
PALLPhysical Palladium Shares1,44%
EWGiShares MSCI Germany ETF1,40%
IYWiShares U,S, Technology ETF1,36%
EMBiShares J,P, Morgan USD Emerging Markets Bond ETF1,34%
EWMiShares MSCI Malaysia ETF1,33%
SHVShort Treasury Bond ETF1,32%
EFAiShares MSCI EAFE ETF1,31%
HYGiShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF1,22%
EZUiShares MSCI EMU ETF1,14%
EWAMSCI Australia ETF0,97%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.