Följ oss

Nyheter

21Shares utökar sitt kryptovintersortiment

Publicerad

den

21Shares har utökat sitt kryptovintersortiment med lanseringen av bitcoin och ethereum ETP:er som är inriktade på lågvolatilitet.

21Shares har utökat sitt kryptovintersortiment med lanseringen av bitcoin och ethereum ETP:er som är inriktade på lågvolatilitet.

21Shares S&P Risk Controlled Bitcoin Index ETP (SPBTC) och 21Shares S&P Risk Controlled Ethereum Index ETP (SPETH) är noterade på Six Swiss Exchange med totalkostnadskvoter (TERs) på 2,50 %.

ETP:erna kommer att spåra S&P Bitcoin Dynamic Rebalancing Risk Control 40%-index och S&P Ethereum Dynamic Rebalancing Risk Control 40%-index.

Både SPBTC och SPETH kommer att sträva efter att mjuka upp volatiliteten för bitcoin och ethereum genom en ombalanseringsprocess som allokerar mer tillgångar till den amerikanska dollarn under perioder med stigande volatilitet.

För att uppnå detta kommer det att replikera strategin för S&P Dow Jones Indices (SPDJI) benchmarks som försöker kontrollera risken genom att justera exponeringen mot det underliggande indexet och ”dynamiskt” allokera till amerikanska dollar.

Arthur Krause, chef för ETP-produkter på 21Shares, sa: ”Dessa nyaste ETP:er baserade på SPDJI-index i världsklass tillåter investerare att inse fördelarna med dessa innovativa kryptoexponeringar samtidigt som de kontrollerar volatiliteten.

”Dessa ETP:er är nästa steg i vår kryptovintersvit, som ger investerare tillgång till tillgångsklassen på ett riskkontrollerat sätt.”

Sharon Liebowitz, senior director för innovation på SPDJI, tillade: ”Under de senaste två åren har SPDJI utvecklat indexeringsmöjligheter för kryptovaluta för att främja mer transparens och underlätta tillgången till denna framväxande teknologidrivna tillgångsklass.”

21Shares lanserade den första produkten i sitt ”kryptovinter”-sortiment förra månaden efter att det avslöjade lågpriset 21Shares Bitcoin Core ETP (CBTC) med en TER på 0,21%.

I maj lanserade ETP-emittenten 21Shares USD Yield ETP (USDY) – noterat på SIX Swiss Exchange – som tar amerikanska dollar och lånar ut dem till motparter mot minst 110 % säkerhet i bitcoin och ethereum market-to-market dagligen.

USDY stod dock inför ett dilemma under sin första månad och slutade kort att generera intäkter förra veckan då dess emittent stoppade utlåningsaktiviteten.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.