Nyheter

21Shares och CoinGecko släpper Global Crypto Classification Standard Report

Publicerad

den

Global Crypto Classification Standard Report syftar till att tillhandahålla en standardklassificeringsmodell för kryptoindustrin och är den första fasen i ett partnerskap mellan 21Shares och CoinGecko

21Shares AG världens största emittent av cryptocurrency exchange traded products (ETPs) och ett dotterbolag till 21.co, släppte idag rapporten The Global Crypto Classification Standard, i samarbete med CoinGecko – världens största oberoende dataaggregator för kryptovaluta. Rapporten skapar ett enhetligt sätt att kategorisera kryptotillgångar, så att investerare och tillsynsmyndigheter bättre kan förstå nyanserna inom tillgångsklassen.

Till skillnad från traditionella finansiella tillgångar, varierar krypto drastiskt från en tillgång till en annan – vilket skapar ett behov av ett standardsätt att sammanfatta och förstå de olika tillgångarna. För att lösa detta består den introducerade metodiken av tre kategoriseringsnivåer, där varje kryptotillgång faller under ett alternativ inom varje nivå. Nivåerna inkluderar:

Nivå 1: Kryptostack (d.v.s. kryptovalutor, smarta kontraktsplattformar, decentraliserade applikationer (dApps))

Nivå 2: Marknadskartläggning efter sektorer (t.ex. infrastruktur, metaverse, decentraliserad finans) och industrier (t.ex. utvecklarverktyg, betalningsplattform, kredit/utlåning)

Nivå 3: Taxonomy of Cryptoasses (d.v.s. kryptovaluta, insatt valuta, styrningstoken och mer.)

Som ett exempel, under kategorierna faller två tillgångar, Bitcoin och Uniswap, under för varje nivå.

Crypto KryptovalutaKortnamnLevel 1: Crypto StackLevel 2A: SectorLevel 2B: IndustryLevel 3: Token Taxonomy
BitcoinBTCKryptovalutorInfrastrukturBetalningarKryptovaluta
UniswapUNIDecentralized Application (dApp)Decentralized Finance (DeFi)Decentralized Exchanges (DEXs)Governance Token

”Crypto är fortfarande i början – men det är nyckeln att ha ett standardsätt att klassificera tillgångsklassen så att investerare kan förstå både gemensamma drag och skillnader mellan de olika tillgångarna”, säger Eliézer Ndinga, forskningschef på 21.co. moderbolag för 21 Aktier. ”Vid mötet med CoinGecko kände vi till företagets oberoende karaktär och rykte som en one-stop-shop för att lära oss om nya projekt i kryptorymden gjorde dem till den rätta partnern för denna typ av initiativ.”

Utöver rapporten som publicerades idag använde 21Shares och CoinGecko den metod som föreslagits för att utvärdera de 100 bästa kryptotillgångarna efter börsvärde. Klassificeringen – gjord i samarbete mellan de två företagen – kommer att finnas tillgänglig på CoinGeckos webbplats senast sommaren 2023.

”Att systematiskt kunna rangordna och klassificera kryptotillgångar, baserat på ett forskningsdrivet tillvägagångssätt, stämmer väl överens med vårt uppdrag som en oberoende datasamlare för kryptovaluta”, säger Bobby Ong, COO och medgrundare av CoinGecko. ”Vi är glada över att samarbeta med 21Shares för att ge konsumenter över hela världen ett ramverk att förankra sig i, allt eftersom utrymmet utvecklas.”

Hela rapporten kan hittas på 21Shares webbplats, såväl som här på CoinGeckos webbplats.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version