21Shares är stolta att kunna meddela att företaget officiellt har passerat 11 miljarder dollar i förvaltat kapital – en betydande milstolpe som visar investerarnas förtroende för våra innovativa kryptolösningar.
Sedan 21Shares noterade världens första fysiskt stödda krypto-ETP 2018 har vi varit engagerade i att göra kryptovalutainvesteringar tillgängliga för institutionella och privata investerare globalt. 21Shares mångsidiga utbud av kryptovaluta-ETPer erbjuder strömlinjeformad, transparent och effektiv tillgång till digitala tillgångar och överbryggar klyftan mellan traditionell finans (TradFi) och decentraliserad finans (DeFi).
Med kontor i Zürich, New York och London fortsätter 21Shares engagerade team av ingenjörer, forskare och finansiella experter att tänja på gränserna och leverera banbrytande produkter och branschledande analys.
Guinness Sustainable Energy UCITSETF Accumulating (ECLM ETF) med ISIN IE00BNC1F287, är en aktivt förvaltad börshandlad fond.
Den börshandlade fonden förvaltas av Guinness Global Investors och investerar i företag över hela världen som är verksamma inom ren energisektorn. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).
ETFens TER (total cost ratio) uppgår till 0,65 % p.a. Guinness Sustainable Energy UCITSETF Accumulating är den enda ETF som följer Guinness Sustainable Energy-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.
Guinness Sustainable Energy UCITSETF Accumulating är en liten ETF med tillgångar på 18 miljoner GBP under förvaltning. Denna ETF lanserades den 3 december 2020 och har sin hemvist i Irland.
Fondens mål
Guinness Sustainable Energy UCITSETF (ECLM) syftar till att ge investerare långsiktig kapitaltillväxt genom att investera i företag som bidrar till minskade globala koldioxidutsläpp.
Specifikt investerar fonden i företag som är engagerade i produktion och lagring av hållbar energi och elektrifiering och effektivitet av energiefterfrågan. ETFen utesluter företag som är engagerade i utvinning av olja, naturgas och kol.
Guinness Sustainable Energy UCITSETF (ECLM) drivs aktivt av expertteamet på Guinness Global Investors, som har investerat i global energi i över 24 år. Denna fond distribueras av Guinness Global Investors, klicka här för att se hela fondsidan för mer information.
Denna börshandlade fond hette tidigare HANetf iClima Global Decarbonisation Enablers UCITSETF (ECLM ETF).
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet, SAVR, DEGIRO och Avanza.
NAV-erosion låter ofta som ett varningstecken. Men i optionsbaserade inkomst-ETP:er (börshandlade produkter) kanske ett fall i NAV efter en utdelning inte är så dåligt. Faktum är att det är precis vad man kan förvänta sig. Den här artikeln förklarar vad NAV-erosion egentligen betyder – och varför det kanske inte signalerar en förlust för investerare.
Vad är NAV?
NAV står för Net Asset Value – det totala värdet av en ETP:s tillgångar, minus eventuella driftskostnader.
Det inkluderar:
• Värdet av de aktier (eller andra tillgångar) som den innehar.
• Plus eventuella kontanter (som optionspremier).
• Minus eventuella handelsavgifter eller administrativa kostnader.
NAV beräknas vanligtvis dagligen. Men för inkomstfokuserade options-ETP:er berättar NAV ensamt inte hela historien.
Hur optionsinkomst påverkar NAV
Optionsinkomst-ETP:er syftar till att generera regelbundna kassaflöden. De gör detta genom att sälja köp- eller säljoptioner på underliggande tillgångar som enskilda aktier, guld eller aktiemarknadsindex.
Intäkterna från att sälja dessa optioner (kända som premier) blir en del av ETP:ns NAV. Och när dessa premier delas ut till investerare sjunker NAV:t.
Vad händer med NAV:t när ETP:n betalar ut inkomst?
När ETP:n betalar ut inkomst sjunker NAV:t med samma belopp – detta kallas NAV-erosion. NAV-erosion är inte en förlust – det är en värdeöverföring från ETP:n till investerarens konto.
• Totalt investerarvärde: 99 USD (NAV) + 1 USD (kontanter) = fortfarande 100 USD
Så medan NAV:t minskar, förblir investerarens totala värde detsamma.
Varför ett lägre NAV inte alltid är en varningssignal
En av de vanligaste missuppfattningarna är att ett fallande NAV innebär att ETP:n underpresterar. Men för strategier med hög avkastning på optioner är den nedgången ofta förväntad.
Med det sagt kan ett lägre NAV begränsa framtida inkomstpotential. Om ETP:n har färre tillgångar kan den generera mindre optionsintäkter framöver – om den inte fylls på genom tillgångsvinster eller premier.
Fokusera på totalavkastning
NAV ensamt mäter inte hur mycket en investerare faktiskt har vunnit eller förlorat. Det är där totalavkastningen kommer in.
En ETP kan ha ett fallande NAV men ändå leverera stark totalavkastning genom en konsekvent månadsinkomst. Det är därför det är viktigt att se båda elementen tillsammans.
Viktiga slutsatser
• NAV-erosion är normalt i inkomstfokuserade options-ETP:er
• Det representerar en värdeöverföring, inte en förlust
• Lägre NAV kan minska framtida inkomstpotential, men är inte ett problem i sig
• Investerare bör fokusera på totalavkastning, inte bara NAV-rörelse
Ditt kapital är i riskzonen om du investerar. Du kan förlora hela din investering.
Valour Algorand SEK (Valour Algo SEK), med ISIN CH1108680039, är en börshandlad produkt som följer värdet på ALGO, Algorand-blockkedjans inhemska token. Algorand är byggd för att möjliggöra snabba, säkra och energieffektiva transaktioner, med hjälp av ett Pure Proof-of-Stake-system. ALGO används för att betala avgifter, säkerställa nätverkets funktion och delta i styrning. Nätverket stöder applikationer inom områden som DeFi, digital identitet och tokenisering av tillgångar, med fokus på låga kostnader och snabba transaktioner.
Beskrivning
Valours certifikat är reglerade börshandlade produkter, var och en fullt säkrad av respektive digitala tillgångar. För att säkerställa en säker förvaring av de underliggande tillgångarna samarbetar Valour med förstklassiga licensierade förvaringsinstitut som Copper och Komainu. Certifikaten handlas på reglerade börser och multilaterala handelsplattformar (MTF:er) och erbjuder transparent prissättning och likviditet. Valours grundprospekt är godkända av Finansinspektionen och uppfyller EU:s krav på fullständighet, tydlighet och enhetlighet.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet, SAVR, Levler, DEGIRO och Avanza.