Följ oss

Nyheter

21Shares lanserar ETP för avkastning på bitcoin och ethereum

Publicerad

den

21Shares har utökat sitt kryptoerbjudande med lanseringen av världens första börshandlade produkt i US-dollar, ETP för avkastning med säkerhet av bitcoin och ethereum.

21Shares har utökat sitt kryptoerbjudande med lanseringen av världens första börshandlade produkt i US-dollar, ETP för avkastning med säkerhet av bitcoin och ethereum.

21Shares USD Yield ETP (USDY) – noterat på SIX Swiss Exchange – tar amerikanska dollar och lånar ut dem till motparter mot minst 110 % säkerhet i bitcoin och ethereum market-to-market dagligen.

USDY ser ut att generera en avkastning i dollar på 5 % och har en total kostnadskvot på 0,30 %.

21Shares sa att den genererade avkastningen läggs direkt till nettotillgångsvärdet för ETP.

Kryptospecialisten sa att produkten är designad för att hantera mer än ett decennium av historiskt låga räntor och höga tillgångsvärden tillsammans med en mycket inflationsdrivande miljö.

Ophelia Snyder, VD och medgrundare av 21Shares, sa: ”Vi befinner oss i en miljö där räntorna är negativa och vi är glada över att kunna erbjuda en första i sitt slag som kan ge en meningsfull riskjusterad avkastning.

”USDY gör detta genom att utnyttja kryptokapitalmarknaderna där räntorna är högre samtidigt som de ger likviditet.

”Med USDY introducerar vi en finansiell produkt som är helt dedikerad till att ge en avkastning och minimera risken.”

Det kommer efter att 21Shares lanserade de första spotbitcoin- och ethereum-ETF:erna i Australien tidigare denna månad, i samarbete med ETFS Securities.

Emittenten lanserade också en ETP för Layer 1 och decentraliserad finans (Defi) infrastruktur i maj med TER på 2,50 %, vilket erbjuder investerare exponering för de fem största blockkedjorna som utgör grunden för Defi-universumet.

Handla USDY ETP

21Shares USD Yield ETP (USDY) är en helt säkerställd börshandlad kryptovaluta (ETC) som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.