Följ oss

Nyheter

Midstreamsektorn är redo att dra nytta av återhämtningen från oljesektorn

Publicerad

den

Midstreamsektorn är redo att dra nytta av återhämtningen från oljesektorn

Midstreamsektorn är redo att dra nytta av den Covid-19-vaccindrivna ökningen av olje- och energivärderingar, enligt Stacey Morris, forskningsdirektör vid Alerian. Företagets Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (Xetra: MMLP), som lanserades förra året i samarbete med börshandlade produktspecialister HANetf, har ökat med över 9% sedan början av 2021.

”Den senaste tidens starka mellanströmsprestanda har sammanfallit med att förbättra råvarupriserna, en reflationshandel och framsteg med COVID-19-vaccinationer”, säger Morris.

Ser vi fram emot resten av 2021 kommer en förbättrad utsikter för den globala ekonomin. Efterfrågan på olja klart att gynna energimarknaden, inklusive midstreamsektorn, sa hon.

”Energi har varit en av de sektorer som påverkats mest negativt av pandemin. En framgångsrik utrullning av vacciner skulle vara konstruktiv för en återhämtning av oljebehovet i år.”

Midstream-energiföretag är de i oljeproduktionsprocessen som sitter mellan uppströms och nedströms. De arbetar med aktiviteter inklusive lagring, bearbetning och transport, som operatörer av oljetankfartyg, rörledningar och lagringsanläggningar.

Framför allt mellanströmsföretag är väl positionerade för att generera meningsfullt fritt kassaflöde i år säger Morris. Många företag som förväntas ha överskott av kontanter även efter att ha gjort generösa utdelningar och startat återköpsprogram mot slutet av 2020.

Om Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF är en UCITS-kompatibel Exchange Traded Fund med säte på Irland. Fonden strävar efter att ge diversifierad exponering till energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor. Den investerar på den amerikanska och kanadensiska marknaden. Fonden följer ett utdelningsviktat index baserat på den likvida, utdelningsdelande delen av den amerikanska och kanadensiska energiinfrastrukturmarknaden. Indexet inkluderar MLP och C-Corps.

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra. Det gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel  Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *