Nyheter

ZPRX ETF europeiska small cap aktier med fokus på värde

Publicerad

den

SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRX ETF) investerar i europeiska small cap aktier med fokus på värde. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF har 93 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att spåra utvecklingen för europeiska small cap aktier med en högre viktning för aktier som uppvisar låga värderingsegenskaper.

Indexbeskrivning

MSCI Europe Small Cap Value Weighted Index är baserat på det traditionella marknadsvärdevägda moderindexet, MSCI Europe Small Cap Index, som inkluderar värdepapper för små bolag på 15 utvecklade marknader i Europa. Värdemetodiken för indexet är att väga om varje värdepapper i moderindexet för att betona de aktier med lägre värderingar inom moderindexet.

Handla ZPRX

SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURZPRX
XETRAEURZPRX

Största innehav

VärdepapperVikt %
Banco de Sabadell SA1,10%
Centrica plc1,07%
AerCap Holdings NV0,93%
Banco BPM SpA0,92%
ASR Nederland NV0,68%
thyssenkrupp AG0,67%
Marks and Spencer Group plc0,67%
Royal Mail plc0,63%
Bank of Ireland Group Plc0,62%
DS Smith Plc0,59%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version