Följ oss

Nyheter

ZPD3 ETF för globala utdelningsaristokrater

Publicerad

den

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD3 ETF) investerar i aktier med fokus på globala utdelningsaristokrater. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD3 ETF) investerar i aktier med fokus på globala utdelningsaristokrater. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala utgiftskvoten uppgår till 0,45% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) är en mycket liten ETF med 2 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Fondens mål

Fondens mål är att spåra utvecklingen för aktier med hög utdelning globalt.

Indexbeskrivning

Indexet mäter den avkastningsviktade prestandan på 100 av de högsta utdelningsavkastande S&P DJI ESG Score-screenade företagen inom S&P Global BMI som uppfyller specifika ESG och grundläggande kriterier och har följt en policy för hanterad utdelning för att öka eller stabil utdelning för vid minst tio år i rad.

Handla

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ESG UCITS ETF (Dist) (ZPD3 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamEURGEDV
London Stock ExchangeUSDGEDV
XETRAEURZPD3

Största innehav

VärdepapperqVikt %
Exxon Mobil Corporation3,13%
Brandywine Realty Trust2,37%
AT&T Inc.2,08%
Arca Continental SAB de CV1,86%
Interpublic Group of Companies Inc.1,85%
South Jersey Industries Inc.1,81%
International Business Machines Corporation1,79%
Highwoods Properties Inc.1,78%
China Overseas Land & Investment Limited1,75%
GlaxoSmithKline plc1,72%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.