Nyheter

Ytterligare en nischmarknad växer fram för 3D-utskrift, PRNT ETF

Publicerad

den

En av de främsta källorna till lockelse med ARK 3D Printing ETF (CBOE: PRNT) är de otaliga applikationerna för själva 3D-utskrift. PRNT är den första amerikanska börsnoterade ETF som är dedikerad till 3D-utskriftstemat. Fonden är en av två passivt förvaltade produkter från New York-baserade Ark Investment Management. ARK tror att 3D-utskrift kommer att revolutionera tillverkningen genom att kollapsa tiden mellan design och produktion, minska kostnader och möjliggöra större designkomplexitet, noggrannhet och anpassning än traditionell tillverkning.

Industriell keramik räknas till de marknader där 3D-utskrift är planerad för att uppleva exponentiell tillväxt de kommande åren.

“Marknaden för 3D-tryckkeramik beräknas växa från 116 miljoner USD 2020 till 384 miljoner USD 2025. Segmentet rymd- och försvar svarade för en andel på 39,7% i värde på marknaden för 3D-tryckkeramik 2020 och beräknas att nå 172 miljoner USD år 2025 vid en CAGR på 30,2, enligt MarketsandMarkets-forskning.

PRNT: Flera värdedrivare

Att stärka fallet för PRNT är att många stora ekonomier utanför USA omfamnar 3D-utskrift. Detsamma gäller för industriell adoption, som ökar på ett brett sätt.

”Oxidbaserad keramik dominerar marknaden i värde, med en andel på 60,0%. Detta beror på att dessa keramik har stora tillämpningar inom bland annat flyg- och försvar, hälso- och sjukvård, elektronik och konsumentvaror, konstaterar MarketsandMarkets. ”Oxidbaserad keramik är ekonomisk och används därför ofta för prototyper och av hobbyister för personligt bruk också. Det beror på samma anledning att oxidbaserad keramik har 69,0% marknadsandel uttryckt i volym. ”

Passivt förvaltat PRNT erbjuder hävstång till sin namn eftersom dess riktmärke ”består av värdepapper och depåbevis från börsnoterade företag från USA, icke-USA-utvecklade marknader och Taiwan som är engagerade i 3D-utskriftsrelaterade affärer inom följande affärsområden :

(i) 3D-utskriftsmaskinvara,

(ii) datorstödd design (’CAD’) och 3D-utskriftssimuleringsprogramvara,

(iii) 3D-utskriftscenter,

(iv) skanning och mätning och

(v) 3D-utskriftsmaterial, ”

till Ark Investment Management.

”Industrier har antagit 3D-utskrift för delproduktion, dvs. en liten komponent i en större montering”, avslutar MarketsandMarkets. ”Detta har öppnat nya gränser i 3D-utskriftslandskapet, med företag som utvecklar sina utskriftsmöjligheter när det gäller hastighet, materialanvändning och utskrift. Kommersiell tillverkning av keramik för 3D-tryckning får fart. Den amerikanska militären gjorde nyligen ett avtal om att köpa bärbara 3D-tryckfabriker byggda i fraktcontainrar. ”

Handla PRNT ETF

3D Printing ETF (CBOE: PRNT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i 3D Printing ETF (CBOE: PRNT ETF).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version