Följ oss

Nyheter

YOLO ETF en ren satsning på cannabis

Publicerad

den

AdvisorShares Pure Cannabis ETF(NYSEArca: YOLO ETF) är en aktivt förvaltad ETF som söker långsiktig kapitalökning genom att investera i både amerikanska och utländska cannabisaktier.

AdvisorShares Pure Cannabis ETF(NYSEArca: YOLO ETF) är en aktivt förvaltad ETF som söker långsiktig kapitalökning genom att investera i både amerikanska och utländska cannabisaktier. Cannabisaktier definieras som företag som har minst 50 procent av nettoomsättningen från marijuana- och hampaindustrin, samt derivat eller andra instrument som har ekonomiska egenskaper som liknar sådana värdepapper.

YOLO Factset Analytics Insight

YOLO är bland de första ETF:erna med en dedikerad exponering för cannabis. Denna aktivt förvaltade fond investerar främst i globala mid cap small cap företag som får minst 50% av sina nettointäkter från marijuana- och hampaindustrin. Det kan också investera i företag som är registrerade hos DEA specifikt för att använda marijuana för laglig forskning och utveckling av cannabis eller cannabinoidrelaterade produkter.

Fondrådgivaren söker företag som har en dominerande ställning på sina respektive marknader eller de som har en unik möjlighet för tillväxt och expansion. Även om cannabisaktier kan delas in i en mängd olika sektorer och industrier har fonden en hälsovårdssektor som koncentrerar minst 25% av sina tillgångar inom läkemedel, bioteknik och biovetenskap.

YOLO har en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent. Det är en utdelande ETF som äger aktier i 32 olika företag.

Om cannabis

Cannabis och dess olika tillämpningar har använts i hela den mänskliga civilisationen i över 5 000 år. I takt med att samhälls-, affärs- och regleringslandskap utvecklas under 2000-talet har cannabis uppåtriktade potential som en ny investeringsväg kommit fram. Portföljförvaltaren tror att dagens nya era kan ses i liknande hänsyn till efterförbudet, med början på ett växande erkännande och förståelse av cannabis och dess användning bland en vanlig publik. De industrier som utgör cannabisuniversumet på flera miljarder dollar representerar en ny gräns, där korrekt försiktighet och aktsamhet måste utövas kring dess regler och risker för att söka attraktiva långsiktiga investeringsmöjligheter för cannabis.

AdvisorShares Pure Cannabis ETF (Ticker: YOLO) blev den första aktivt förvaltade ETF med ett dedikerat cannabisinvesteringsmandat med säte i USA. AdvisorShares Pure Cannabis ETF, eller YOLO, söker långsiktig kapitalökning genom att investera i både inhemska och utländska värdepapper för cannabis. YOLO är utformat för att helt investera i ren cannabisexponering under ledning av en djupt erfaren portföljledning som navigerar på den framväxande cannabismarknaden.

Fondöversikt

Investeringen strävar efter långsiktig kapitalökning. Fonden är en aktivt förvaltad börshandlad fond (”ETF”) som strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att under normala omständigheter placera minst 80% av dess nettotillgångar (plus eventuella lån för investeringsändamål) i värdepapper i företag som hämta minst 50% av sina nettointäkter från marijuana- och hampaföretag och i derivat eller andra instrument som har ekonomiska egenskaper som liknar sådana värdepapper. YOLO är en icke-diversifierad ETF.

Handla YOLO

AdvisorShares Pure Cannabis ETF(NYSEArca: YOLO ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

KortnamnFöretagVikt %
VFFVILLAGE FARMS INTERNATIONAL13.07%
IIPRINNOVATIVE INDUSTRIAL PROPER9.63%
CURLFCURALEAF HOLDINGS INC SWAP REC6.45%
CGCCANOPY GROWTH CORP6.37%
GTBIFGREEN THUMB INDUSTRIES SWAP REC6.37%
GRWGGROWGENERATION CORP6.20%
HRVSFHARVESTHEALTH SWAP R5.80%
CRLBFCRESCO LABS INC SWAP REC5.38%
TCNNFTRULIEVE CANNABIS SWAP REC5.32%
TLRYTILRAY INC-CLASS 2 COMMON5.28%

Innehaven kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *