Nyheter

YCS ETF ger två gånger den omvända dagliga utvecklingen för JPYUSD

Publicerad

den

ProShares UltraShort Yen (YCS ETF) ger en 2x omvänd multipel till den dagliga utvecklingen av den japanska yenens spotpris mot den amerikanska dollarn mätt av Reuters. ProShares UltraShort Yen (YCS ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 1,00 procent. Inga utdelningar har gjorts för denna fond.

YCS Factset Analytics Insight

YCS erbjuder 2x belånad invers exponering mot korsningen mellan japanska yen och amerikanska dollar, vilket ger stora vinster när yenen faller mot dollarn. Fonden är utformad för att vara en kortsiktig produkt och balanserar om sin -2x exponering på daglig basis. Som ett resultat kan den långsiktiga avkastningen i YCS avvika avsevärt från förväntad avkastning på grund av sammansättningseffekt och banberoende.

Tänk också på att fondens NAV beräknas enligt JPY/USD-krysset som publicerats i Wall Street Journal – ett värde som kan skilja sig från andra noteringskällor.

Investeringsmål

ProShares UltraShort Yen söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar två gånger det omvända (-2x) av den dagliga utvecklingen av priset på den japanska yenen kontra den amerikanska dollarn.

Viktiga överväganden

Denna korta ProShares ETF strävar efter en avkastning som är -2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa.

På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen, och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från målavkastningen. för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multiplar och i fonder med volatila riktmärken.

Investerare bör övervaka sina innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Fondsammanfattning

Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att investera under normala marknadsförhållanden i något av, eller kombinationer av, finansiella instrument baserat på fondens jämförelseindex. Den kommer också att inneha kontanter eller likvida medel såsom amerikanska statspapper eller andra värdepapper med hög kreditkvalitet, kortfristiga räntebärande eller liknande värdepapper som säkerhet för finansiella instrument och väntande investeringar i finansiella instrument.

Handla YCS ETF

ProShares UltraShort Yen (YCS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i YCS ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares UltraShort Yen (YCS ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ProShares UltraShort Yen (YCS ETF). Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version