Nyheter

YCL ETF dubbla avkastningen på valutaparet JPYUSD

Publicerad

den

ProShares Ultra Yen (YCL ETF) ger en 2x multipel till den dagliga utvecklingen av den japanska yenens spotpris gentemot den amerikanska dollarn mätt av Reuters. ProShares Ultra Yen (YCL ETF) som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

YCL Factset Analytics Insight

YCL erbjuder en hausseartad endagssatsning på kursen för japanska yen/US-dollar, utformad för att vinna stort när yenen apprecieras mot dollarn. Fonden balanserar om sin 2x exponering på daglig basis, så på lång sikt kan avkastningen i YCL avvika avsevärt från förväntad avkastning på grund av sammansatta effekter.

Till skillnad från de flesta växlade fonder får YCL sin hävstångsexponering genom terminskontrakt och terminskontrakt, i motsats till swapavtal. Därför är fonden strukturerad som en råvarupool och den distribuerar K-1-formulär.

Vidare blandas YCL:s beskattning vid försäljning av aktier, med 60 % av vinsten beskattad på lång sikt och 40 % av vinsten beskattad som vanlig inkomst, oavsett innehavstid. Det är också värt att notera att implementeringen av Abenomics 2012 påverkade den japanska yenens utveckling negativt i förhållande till den amerikanska dollarn.

Fondsammanfattning

Investeringen eftersträvar dagliga investeringsresultat, före avgifter och utgifter, som motsvarar två gånger (2x) prestanda för den japanska yenens amerikanska dollar under en dag. Fonden strävar efter att uppfylla sitt investeringsmål genom att investera under normala marknadsförhållanden i något av, eller kombinationer av, finansiella instrument (inklusive swapavtal, terminskontrakt och terminskontrakt) baserat på fondens jämförelseindex.

Det kommer också att inneha kontanter eller likvida medel såsom amerikanska statspapper eller andra värdepapper av hög kreditkvalitet, kortfristiga räntebärande eller liknande värdepapper för direktinvesteringar eller som säkerhet för finansiella instrument.

Viktiga överväganden

Denna hävstångsbaserade ProShares ETF strävar efter en avkastning som är 2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa.

På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen, och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från målavkastningen. för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multiplar och i fonder med volatila riktmärken.

Investerare bör övervaka sina innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Vanliga användningsområden för förstorad exponering

• Att söka förstorade vinster (kommer också att förstora förlusterna)

• Att få en målnivå för exponering för mindre pengar

Handla YCL ETF

Ultra Yen ProShares ETF (YCL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SHE ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Ultra Yen ProShares ETF (YCL ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Ultra Yen ProShares ETF (YCL ETF) . Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version