Följ oss

Nyheter

XZWE ETF en globalfond med ESG-fokus som valutasäkras i euro

Publicerad

den

Xtrackers MSCI World ESG UCITS ETF 2C EUR Hedged (XZWE ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Xtrackers MSCI World ESG UCITS ETF 2C EUR Hedged (XZWE ETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Xtrackers MSCI World ESG UCITS ETF 2C EUR Hedged har tillgångar på 292 miljoner euro under förvaltning. XZWE ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI World Low Carbon SRI Leaders (EUR Hedged)-index spårar stora och medelstora värdepapper från utvecklade marknader över hela världen. Endast företag med låga koldioxidutsläpp och högt ESG-betyg (environmental, social and governance) beaktas. Det överordnade indexet är MSCI World. Valutasäkrad till euro (EUR).

Indexbeskrivning

MSCI World Low Carbon SRI Leaders Index (Index) är baserat på MSCI World Index (Parent Index), som är utformat för att spegla utvecklingen för vissa aktier i stora och medelstora börsnoterade företag i utvecklade marknadsländer. För att vara kvalificerade för inkludering i indexet måste företag vara kvalificerade för inkludering i moderindex och måste uppvisa höga miljö-, sociala och styrningsprestanda (ESG) och låg nuvarande och potentiell kolexponering, i förhållande till sina branschkollegor. Beståndsvalsprocessen är baserad på två oberoende tillämpade uppsättningar regler:

(i) urvalsregler för låg koldioxidexponering, som används för att bedöma kolexponeringen för beståndsdelar i moderindexet som sedan viktas i enlighet med detta, och

(ii) urvalsregler för hög ESG-prestanda. som används för att bedöma ESG-prestanda för beståndsdelar i moderindex.

Företag som är involverade i branscher med hög potential för negativ ESG-påverkan såsom alkohol, spel, vapen, tobak och kärnkraft exkluderas från Indexet och de återstående beståndsdelarna i Indexet viktas därefter. Efter tillämpning av dessa regler är de återstående beståndsdelarna föremål för en tobaksscreening, exklusive tobaksproducenter och företag som får intäkter över 5 % från tobaksrelaterade produkter från indexet.

Handla XZWE ETF

Xtrackers MSCI World ESG UCITS ETF 2C EUR Hedged (XZWE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Borsa Italiana.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURXZWE
Borsa ItalianaEURXZWE
XETRAEURXZWE

Största innehav

ISINNamnVikt %LandSektor
US5949181045MICROSOFT-T ORD7.79%United StatesInformation Technology
US88160R1014TESLA ORD2.99%United StatesConsumer Discretionary
US02079K3059ALPHABET INC-CL A ORD2.73%United StatesCommunication Services
US02079K1079ALPHABET INC-CL C ORD2.60%United StatesCommunication Services
US4781601046JOHNSON&JOHNSON ORD1.92%United StatesHealth Care
US67066G1040NVIDIA ORD1.80%United StatesInformation Technology
US92826C8394VISA INCORPORATION ORD1.50%United StatesInformation Technology
US7427181091PROCTERGAMBLE ORD1.46%United StatesConsumer Staples
US4370761029HOME DEPOT ORD1.35%United StatesConsumer Discretionary
US57636Q1040MASTERCARD ORD1.27%United StatesInformation Technology
US5324571083LILLY ORD1.13%United StatesHealth Care
US1912161007COCA-COLA ORD1.08%United StatesConsumer Staples
CH0012032048ROCHE ORD1.01%SwitzerlandHealth Care
US7134481081PEPSICO U ORD0.99%United StatesConsumer Staples
US58933Y1055MERCK & CO INC ORD0.97%United StatesHealth Care

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära