Nyheter

XGLF ETF återspeglar aktiemarknaderna i Mellanöstern inklusive Saudiarabien

Publicerad

den

Xtrackers MSCI GCC Select Swap UCITS ETF 1C (XGLF ETF) ska återspegla resultatet för avgifter och kostnader för MSCI GCC Countries ex Select Securities Index (Indexet), som har utformats för att återspegla resultatet för aktierna i bolag baserade i Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

Ett bolags viktning i Indexet beror på dess relativa storlek baserat på det samlade värdet av ett bolags tillgängliga aktier i jämförelse med andra bolag. MSCI Inc. (Indexsponsorn) kan från tid till annan exkludera vissa värdepapper baserat på att de kan ha restriktioner för utländskt ägande. Indexet beräknas baserat på total nettoavkastning, vilket betyder att alla utdelningar och andra utbetalningar från bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt. Indexet granskas och ombalanseras en gång per kvartal.

Beskrivning av Xtrackers MSCI GCC Select Swap UCITS ETF 1C

Xtrackers MSCI GCC Select Swap UCITS ETF 1C investerar i aktier med fokus på Mellanöstern. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Xtrackers MSCI GCC Select Swap UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 19 miljoner GBP under förvaltning. XGLF ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Handla XGLF ETF

Xtrackers MSCI GCC Select Swap UCITS ETF 1C (XGLF ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURXGLF
London Stock ExchangeUSDXGLF
XETRAEURXGLF

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version