Följ oss

Nyheter

XDNA ETF för företag som arbetar med DNA modifiering

Publicerad

den

Kelly CRISPR & Gene Editing Technology ETF (XDNA ETF) spårar ett börsvärdevägt index över företag på utvecklade marknader som fokuserar på framstegen inom DNA-modifieringsteknologi. Kelly CRISPR & Gene Editing Technology ETF (XDNA ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,78 procent.

Kelly CRISPR & Gene Editing Technology ETF (XDNA ETF) spårar ett börsvärdevägt index över företag på utvecklade marknader som fokuserar på framstegen inom DNA-modifieringsteknologi. Kelly CRISPR & Gene Editing Technology ETF (XDNA ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,78 procent.

XDNA Factset Analytics Insight

XDNA ger vaniljexponering till ett mycket nischat segment av hälso- och sjukvårdssektorn. Fonden förvaltas passivt och följer ett index över företag noterade på utvecklade marknader som är involverade i forskning och utveckling av DNA-modifieringsteknologi och dess tillämpningar. Kvalificerade företag måste uppfylla kraven på investeringar och bör få betydande intäkter eller vinst från affärsaktiviteter relaterade till

(i) CRISPR och genredigeringsteknologi,

(ii) utvecklingslösningar för genredigering och

(iii) lösningar för genredigeringssekvensering.

Indexet kan inkludera stamaktier, REITs, depåbevis och preferensaktier från stora, medelstora och småbolag. Den resulterande portföljen innehåller maximalt 60 beståndsdelar, viktade med börsvärde. Indexet rekonstituerar och balanserar om sin portfölj på kvartalsbasis.

Investeringsmål

Exponering för innovation: Syftar till tematisk multi-cap exponering för innovativa företag med fokus på CRISPR och genredigeringsteknologi.

Hög tillväxtpotential: Syftar till att fånga långsiktig tillväxt med låg korrelation till traditionell tillväxt och sjukvårdsstrategier. Gör det möjligt för investerare att få tillgång till tillväxtpotential genom företag som vi tror är positionerade att dra nytta av att störa genom- och life science-industrin.

Verktyg för diversifiering: Erbjuder ett verktyg för diversifiering på grund av liten överlappning med traditionella index. XDNA kan vara ett komplement till traditionell sjukvård och tillväxtstrategier.

Riktad exponering: XDNA är en koncentrerad portfölj som ger tillgång till framväxande områden inom hälso- och sjukvårdssektorn i skärningspunkten mellan vetenskap och teknik.

Kostnadseffektivt: I en enda affär ger XDNA tillgång till dussintals företag med exponering för det framväxande CRISPR- och genredigeringstemat, som försöker tillhandahålla ett lägre kostnadsalternativ till fonder, private equity-fonder och riskkapitalförvaltning i en börshandlad fond (ETF).

Fondöversikt

CRISPR & Gene Editing Technology ETF strävar efter att ge totalavkastning genom att investera i en passivt hanterad, koncentrerad portfölj av företag som ägnar sig åt CRISPR och genredigeringsteknikaktiviteter.

XDNA mäter prestandan hos företag som specialiserar sig på CRISPR och DNA-modifieringssystem och teknologier, för olika tillämpningar inklusive grundläggande biologisk forskning, utveckling av biotekniska produkter och behandling av sjukdomar samt nästa generations sekvensering som kan användas i olika stadier av ett genomredigeringsarbetsflöde.

Inriktar sig på företag i USA och utvecklade marknader som verkar inom tre CRISPR- och genredigeringsundersektorer, inklusive:

Undersektorn CRISPR och genredigeringsteknik: Inkluderar företag som specialiserar sig på DNA-modifieringssystem och teknologier för en mängd olika tillämpningar inklusive grundläggande biologisk forskning, utveckling av biotekniska produkter och för behandling av sjukdomar. CRISPR & genredigeringsteknologi gör att genetiska element kan muteras, tystas, induceras malm ersättas. Den vanligaste användningen av DNA-modifieringsteknologi är att rikta in celler i kroppen för att behandla genetisk sjukdom.

Undersektorn Genredigeringsutvecklingslösningar: Inkluderar företag som har djup vetenskaplig, teknisk och klinisk utvecklingserfarenhet, eventuellt tillsammans med en immateriell egendomsportfölj, som har rätt att utveckla CRISPR eller genredigeringsbaserade terapeutiska produkter eller mål och/eller gemensamt utveckla potential produkter med CRISPR och genredigeringsteknikföretag för att skapa en ny klass av terapeutiska produkter.

Undersektor Gene Editing Sequencing Solutions: Inkluderar företag som är specialiserade på nästa generations sekvensering som kan användas i olika stadier av ett genomredigeringsarbetsflöde. Företagen tillhandahåller sekvenseringsmetoder för att bestämma effekten av en redigerad sekvens på den strukturerade funktionen hos gener och analysverktyg för CRISPR och gensplitsning och redigering.

Företag identifieras initialt efter bransch och sektor, och granskas sedan vidare på basis av operationer relaterade till CRISPR & Genredigeringsteknologiaktiviteter.

Handla XDNA ETF

Kelly CRISPR & Gene Editing Technology ETF (XDNA ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i XDNA ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Kelly CRISPR & Gene Editing Technology ETF (XDNA ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Kelly CRISPR & Gene Editing Technology ETF (XDNA ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt %NamnKortnamn
10.04%BEAM THERAPEUTICS INCBEAM
9.90%CRISPR THERAPEUTICS AGCRSP
8.94%INTELLIA THERAPEUTICS INCNTLA
7.02%EDITAS MEDICINE INCEDIT
6.03%VERVE THERAPEUTICS INCVERV
5.91%ABBVIE INCABBV
5.69%ILLUMINA INCILMN
5.13%THERMO FISHER SCIENTIFIC INC COMTMO
4.78%NOVARTIS AGNOVN SW
4.69%AGILENT TECHNOLOGIES INCA

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.