Nyheter

XBJF ETC för den som tror mer på USA än på Kina

Publicerad

den

WisdomTree Short CNY Long USD (XBJF ETC) är utformad för att ge investerare exponering mot kinesiska renminbi (”CNY”) i förhållande till amerikanska dollar (”USD”) genom att spåra MSFX Short Chinese Renminbi Index (TR) (”Indexet”) , som syftar till att spegla prestanda för en position i terminskontrakt som rullas på daglig basis.

WisdomTree Short CNY Long USD är en börshandlad valuta (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC får exponering mot indexet genom att ingå ofinansierade swappar med en motpart. Det finns ingen kontant betalning i förskott från Emittenten till motparten när en ofinansierad swap skapas.

Dagliga kontantbetalningar görs dock mellan Emittenten och motparten för att återspegla de dagliga förändringarna i indexets värde. Separat använder Emittenten kontanterna den innehar för att köpa godtagbar säkerhet från motparten under ett dagligt omvänt återköpsavtal (”omvänd repo”), ett avtal där motparten går med på att återköpa sådan godtagbar säkerhet från Emittenten följande dag. De godtagbara säkerheterna förvaras av förvaringsinstitutet på ett depå.

MSFXSM Short Chinese Renminbi Index (TR)

Indexet ger:

(i) en ”kortexponering mot CNY i förhållande till USD. Till exempel, om CNY skulle stiga i värde i förhållande till USD, skulle indexet (följs av ETC) minska i värde. Omvänt om CNY skulle minska i värde i förhållande till USD, skulle indexet öka i värde; och

(ii) en ränteskillnad som återspeglar skillnaden mellan CNY- och USD-växelkurserna.

Indexet är ett totalavkastningsindex, vilket innebär att det också ger en säkerställd avkastning.

Handla XBJF ETC

WisdomTree Short CNY Long USD (XBJF ETC) är en börshandlad valuta (”ETC”). Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDSCNYJE00B66M4S72
XetraEURXBJFDE000A1EK0L3

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version