Nyheter

WTEJ ETF en fond som satsar på molntjänster

Publicerad

den

WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WTEJ ETF) med ISIN IE00BJGWQN72 är en europeisk börshandlad fond som satsar på molntjänster. WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (”fonden”) försöker spåra priset och nettoutdelningsresultatet före avgifter och kostnader för BVP Nasdaq Emerging Cloud Index (”Index”).

Denna ETF äger till största delen amerikanska aktier. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF handlas även under kortnamnen KLWD och WCLD på vissa börser.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF USD Acc är en stor ETF med 628 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Den na ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Varför investera?

• Cloud computing har blivit den viktigaste trenden i mjukvaru- och informationsteknikindustrin globalt

• Fonden erbjuder tillgång till molnföretagen genom direktinvesteringar i börsnoterade företag, som främst deltar i att tillhandahålla molnprogramvara och -tjänster

• Fokuserad exponering för företag som får majoriteten av intäkterna i molnutrymme och uppfyller kriterierna för tillväxt

• Forskningen för urval av företag i indexet och därefter fonden utförs av experter inom molnområdet och teknikmarknaden, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant

Handla WTEJ

WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WTEJ ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörserValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWCLD
London Stock ExchangeGBXKLWD
London Stock ExchangeUSDWCLD
SIX Swiss ExchangeUSDWCLD
XETRAEURWTEJ

Största innehav

NamnVikt %
Asana Inc – Cl A2,76
Box Inc – Class A2.49%
Cloudflare Inc – Class A2.36%
Dropbox Inc-Class A2.33%
Proofpoint Inc2.25%
Adobe Inc2.22%
Domo Inc – Class B2.17%
Sprout Social Inc – Class A2.15%
Mimecast Ltd2.11%
Hubspot Inc1.98%
Remaining Portfolio77.16%

Vikt av topp 10 inom portföljen 22,84%

Innehav kan komma att ändras

Geografisk fördelning

LandVikt
1. USA92.71%
2. Israel2.79%
3. Kanada1.86%
4. Australien1.84%
5. Kina0.80%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version