Följ oss

Nyheter

WOMN ETF är en satsning på könsmångfald

Publicerad

den

Impact Shares YWCA Women's Empowerment ETF (WOMN ETF) spårar ett index över stora och medelstora amerikanska aktier som väljs och viktas för att maximera exponeringen för företag som får högt betyg på könsmångfald, inom marknadsliknande begränsningar. Impact Shares YWCA Women's Empowerment ETF (WOMN ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

Impact Shares YWCA Women’s Empowerment ETF (WOMN ETF) spårar ett index över stora och medelstora amerikanska aktier som väljs och viktas för att maximera exponeringen för företag som får högt betyg på könsmångfald, inom marknadsliknande begränsningar. Impact Shares YWCA Women’s Empowerment ETF (WOMN ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,75 procent.

WOMN Factset Analytics Insight

WOMN ser ut att fånga prestanda för amerikanska stor- och mellanstora aktier i företag som ger kvinnor makt, med risk- och avkastningsegenskaper som liknar indexets stora och medelstora aktieuniversum. Fondens ESG -forskningsleverantör överväger fyra faktorer för att beräkna ett jämställdhetspoäng för varje kvalificerat företag: könsbalans i ledarskap och arbetskraft, lika ersättning och balans mellan arbetsliv och liv, politik som främjar jämställdhet och engagemang, transparens och ansvarighet för kvinnors egenmakt.

WOMNs index använder en optimeringsalgoritm för att välja en portfölj med cirka 200 företag med högsta poäng, samtidigt som marknadsrisker och avkastning bibehålls. Dessutom utesluts företag som är involverade i allvarliga etiska kontroverser eller vissa branscher (som vapen, spel eller tobak) från indexet. Indexet balanseras om kvartalsvis och rekonstitueras årligen.

WOMN följer Morningstar Women’s Empowerment Index, som är utformat för att ge företag över hela världen en stark policy och praxis för att stödja kvinnors bemyndigande och jämställdhet.

Varför investera?

Bred exponering på aktiemarknaden. WOMN är utformad för att ge bred marknadsexponering till amerikanska stora och medelstora företag, jämförbara med Russell 1000 Index. Med WOMN kan investerare uppnå bred avkastning på aktiemarknaden samtidigt som de driver social förändring.

Innovativ modell för social påverkan. Impact Shares är en ideell organisation 501 (c) (3) som donerar alla rådgivande vinster från WOMNs ETF-förvaltningsavgift till YWCA. Detta ger en ytterligare finansieringskälla för YWCAs uppdrag att eliminera rasism, stärka kvinnor och främja fred, rättvisa, frihet och värdighet för alla.

Kvinnors egenmakt. WOMN inkluderar företag som överensstämmer med YWCA: s vision om hur företag kan främja kvinnors egenmakt och jämställdhet.

Om YWCA

YWCA USA grundades 1858 som en röst för kvinnofrågor och representerar mer än 200 YWCA -föreningar i 46 stater och District of Columbia. YWCA i hela USA betjänar över 2 miljoner kvinnor och familjer varje år i över 1 200 samhällen. Genom sina många direkttjänster, gemenskapsbaserade program och förespråkande för offentlig politik har YWCA levererat social påverkan i mer än 160 år.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som, före avgifter och kostnader, spårar prestanda för Morningstar® Women’s Empowerment Index (det ”underliggande indexet”). Fonden kommer under normala förhållanden att investera minst 80% av dess totala tillgångar plus eventuella lån för investeringsändamål (”80% korg”) i värdepapper i det underliggande indexet.

Det underliggande indexet är utformat för att mäta prestanda för amerikanska stora och medelstora företag som är ”bemyndigande för kvinnor” och för att uppvisa risk- och avkastningsegenskaper som liknar Morningstar US Large-Mid Cap® Index (”moderbolaget” index”). Fonden är icke-diversifierad.

Handla WOMN ETF

Impact Shares YWCA Women’s Empowerment ETF (WOMN ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i WOMN ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Impact Shares YWCA Women’s Empowerment ETF (WOMN ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
MICROSOFT CORPMSFT5.08%
AMAZON.COM INCAMZN5.06%
APPLE INCAAPL4.93%
NVIDIA CORPNVDA4.78%
FACEBOOK INC-CLASS AFB3.22%
ALPHABET INC-CL AGOOGL2.58%
ADOBE INCADBE2.49%
ALPHABET INC-CL CGOOG2.42%
SALESFORCE.COM INCCRM2.36%
INTEL CORPINTC1.93%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

En av världens största ETFer ordnar om sina innehav i Apple och Nvidia

Publicerad

den

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

Apples aktier steg med mer än 10% efter presentationen av sin plattform för artificiell intelligens. Detta ledde till att teknikföretaget blev, återigen, om än tillfälligt, det största företaget på planeten, med en värdering på 3,30 biljoner USD.

Nvidia har å sin sida stigit med 170 % hittills i år och nått 3,27 miljarder USD. Därmed kunde den placera sig på tredje plats bland de mest värdefulla företagen, till och med överträffa Alphabet och Amazon.

Som ett resultat är den börshandlade fonden Technology Select Sector SPDR Fund (XLK), som följer utvecklingen för de ledande teknikföretagen på den amerikanska marknaden, på väg att balansera om sin portfölj för att följa reglerna, vilket kan påverka aktiekurserna. Följ kursen här.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. Men snart måste Apples och Nvidias positioner bytas ut.

Flytten skulle innebära en försäljning på cirka 11,4 miljarder dollar för Apple, en total som representerar en hel dag med genomsnittlig handel, och köp på 10 miljarder dollar för Nvidia, ungefär en fjärdedel av den dagliga volymen.

Även om siffrorna bleknar i jämförelse med de två jättarnas börsvärden, är sanningen att de fortsätter att antyda ett flöde av pengar som kan ha en inverkan på priserna på deras aktier. Hur som helst kan de icke-professionella investerarnas frenesi dämpa effekterna av denna omstrukturering.

Fortsätt läsa

Nyheter

D6RE ETF investerar i gröna företagsobligationer

Publicerad

den

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är den enda ETF som följer iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Ränteintäkterna (kuponger) i ETFen delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 27 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 2 augusti 2023 och har sin hemvist i Tyskland.

Investeringsmål

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel värdepappersfond som replikerar resultatet av iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select Index (prisindex). Hållbarhetskriterier beaktas vid sammansättningen av indexuniversum. Indexet består av företagsobligationer utgivna för att finansiera projekt som har en positiv inverkan på miljön.

Indexuniversum

Gröna obligationer som ingår i iBoxx EUR Green Bonds Select Index och klassificeras som sådana av Climate Bonds Initiative (CBI).

Inkluderar euro-denominerade obligationer från stora och medelstora företag baserade i euroområdet, Storbritannien, Norge, Sverige, Danmark och Schweiz

Lägsta obligationsrating på BBB-/Baa3 (Investment Grade Rating)

Handla D6RE ETF

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURD6RE

Fortsätt läsa

Nyheter

Spotlight Stock Market erbjuder handel med ETPer och godkänner första emittent samt två instrument

Publicerad

den

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

ETP (Exchange-Traded Products), eller börshandlade produkter, är ett samlingsnamn för olika typer av värdepapperiserade derivat som listas för handel på en marknadsplats. De första två instrumenten av denna typ som godkänts för handel är trackercertifikat på Core och HBAR (Hedera). Emittenten som ställer ut instrumenten är Valour Inc.

”Vår långsiktiga strategi är att utöka möjligheterna till handel på Spotlight Stock Market både när det gäller omfattningen av produkter som kan handlas och att underlätta för fler internationella aktörer att handla på marknadsplatsen. Under en lång tid har flera olika aktörer approcherat oss med önskan om att få notera ETPer på vår marknadsplats. När vi under föregående år handlade upp ny leverantör av handelsystem var också denna möjlighet en del av beslutet att byta från NGM till Nasdaq. Därför är vi glada över att nu ha godkänt vår första emittent och de två första instrumenten för handel”, säger Spotlight Groups koncernchef Peter Gönczi.

Fortsätt läsa

Populära