Följ oss

Nyheter

WisdomTree utökar sitt tematiska fondsortimentet med Global Automotive Innovators

Publicerad

den

WisdomTree, den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP") sponsorn, lanserade idag WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF (WTGA). WCAR, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Berylls LeanVal Global Automotive Innovators NTR Index ('Index') och har en total kostnadskvot på 0,45 %. WCAR kommer att noteras på Londonbörsen den 28 september 2022.

WisdomTree, den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”) sponsorn, lanserade idag WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF (WTGA). WTGA, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Berylls LeanVal Global Automotive Innovators NTR Index (’Index’) och har en total kostnadskvot på 0,45 %. WCAR kommer att noteras på Londonbörsen den 28 september 2022.

Indexet är utformat för att spåra prestanda för globala företag som är involverade i den framtida fordons- och mobilitetsindustrin och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

Snabb innovation inom transporter lovar inte bara spjutspetslösningar för världens växande mobilitetsbehov, utan även utsläpp av koldioxid i en sektor som står för omkring 12 % av utsläppen av växthusgaser.

Christopher Gannatti, Global Head of Research, WisdomTree, sa: ”Fordons- och mobilitetsindustrin går från ett traditionellt ekosystem till ett utökat multimodalt ekosystem som utnyttjar ny teknik och försöker minska koldioxidutsläppen från transporttjänster. Detta kommer att vara en drivkraft för ytterligare investeringar och i slutändan förändra branschen. Detta har skapat en tydlig lucka för en ETF som ger diversifierad geografisk och sektorsexponering, som täcker företag som är relevanta idag och identifierade de företag som kommer att dra mest nytta av den fortsatta spridningen av temat och som är redo att växa med det. Det är precis vad vi har byggt.”

Vid utvecklingen av WCAR har WisdomTree samarbetat med Berylls Strategy Advisors (Berylls) och LeanVal Research (LeanVal). Berylls grundades för över 10 år sedan och har idag, med nästan 200 anställda, ett tydligt fokus på de trender som formar framtiden för fordons- och mobilitetsindustrin. Berylls hängivna expertis inom fordons- och mobilitetsbranschen gör det möjligt för dem att bygga strategier för sina industrikunder och att bilda en nedifrån och upp-uppfattning om universum av företag som är redo att dra nytta av megatrender inom bilindustrin. LeanVal, som grundades 2017, har omfattande expertis inom analys, värdering och urval av aktier samt i utformningen av aktiestrategier baserade på data av hög kvalitet.

Indexet bygger på Berylls djupa branschexpertis så att företagens innovation och fokus på värdekedjan beaktas. Dessutom screenas beståndsdelar för finansiell styrka baserat på LeanVals forskning, vilket säkerställer att indexet är robust både när det gäller branschfokus och finansiell prestation.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Vi har utvecklat ett prisbelönt utbud av tematiska produkter och tror att våra expertpartner representerar framkanten av sina respektive branscher.

Vid detta tillfälle har samarbetet med branschexperterna Berylls och LeanVal gjort det möjligt för oss att utveckla ett index som ger en helhetsbild av den befintliga fordonsindustrin men även den globala framtida mobilitetsindustrin. Denna lansering förstärker vårt engagemang för att leverera differentierade och renare tematiska exponeringar än vad som kan hittas på andra ställen i en ETF-omslag. Vårt expertdrivna tillvägagångssätt för att bygga tematiska ETF:er fortsätter att ge resonans hos investerare som är villiga att se bortom traditionella riktmärken för diversifiering.”

Indexet, som spåras av WCAR, representerar det första rena indexet som täcker hela det globala fordons- och mobilitetsekosystemet och beaktar företagens framtidsinriktade strategier genom att täcka de 100 mest relevanta och lovande börsnoterade företagen över hela världen. Indexet består av följande sektorer inom fordons- och mobilitetsindustrin: tillverkare av originalutrustning, leverantörer, bilhandlare, mobilitetsleverantörer och leverantörer av infrastruktur. Detta gör att ETF också kan fånga fyra megatrender som formar omvandlingen av den globala fordons- och mobilitetsindustrin. Dessa är uppkoppling, autonom körning, delad mobilitet och elektrifiering.

Anslutningsmöjligheter: Uppkopplade fordon kommer inte bara att förbättra kommunikationen ombord utan förvandla fordon till ytterligare en kantenhet, vilket underlättar datautbyte mellan bilen och dess miljö. Teknikförändringar mot mjukvarudefinierade fordon kommer som kommer att låsa upp en helt ny nivå av funktionalitet för förare.

Autonom körning: Fördelarna med autonom körning inkluderar säkerhet, bränsleeffektivitet, kostnadsminskning och frigör mänsklig tid. Förutom att den används i passagerarfordon kan den också skapa nya lösningar för långdistanstransporter, last-mile-distribution och kollektivtrafik.

Delad mobilitet: Med städer som blir allt mer överbelastade och kämpar för att möta konsumenternas behov av individuell rörlighet, kommer delad mobilitet att erbjuda en alternativ lösning. Detta kan inte bara minska den ekonomiska bördan för individer och stadsplanerare utan också hjälpa miljön genom att minska utsläppen.

Elektrifiering: Batteridrivna elfordon kan stå för 53 % av försäljningen av personbilar i världen 2034, en ökning från 6 % 2021 och 73 % 2040[2]. Miljöfördelarna med elfordon kommer att fortsätta att tvinga regeringar att underlätta denna teknik.

WCAR är den nionde ETF:en i WisdomTrees tematiska aktiesortiment på 1,1 miljarder USD[3] som består av WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF (WTI2), WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WTEJ), WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF (W1TB ETF), WisdomTree BioRevolution UCITS ETF (WRNA), WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTER), WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF (WTRD) och den nyligen lanserade WisdomTree Blockchain UCITS ETF (WBKN).

WCAR är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%LSEUSDWCARIE000TB3YTV4
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%LSEGBxCARSIE000TB3YTV4
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%Borsa ItalianaEURWCARIE000TB3YTV4
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%XETRAEURWTGAIE000TB3YTV4

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

EL4K ETF köper europeiska statsobligationer med alla löptider

Publicerad

den

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 7-10 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 7-10 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 32 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

”Fondens mål är att spåra utvecklingen för iBoxx € Liquid Sovereign Diversified 1-10 Index (Price Index). iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified-indexen är baserade uteslutande på obligationer som ingår i universum av iBoxx EUR-referensindexen.

För att säkerställa att endast lämpliga obligationer kommer in i de likvida indexen, ytterligare urvalskriterier har lagts till: obligationstyp, löptid och utestående belopp Maximalt antal obligationer i varje index är begränsat till 25. Vikten av ett land i ett index är begränsad till 20 %. Antalet obligationer från ett emissionsland som får komma in i ett index är begränsat till 4 obligationer.”

Investeringsstrategi

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF strävar efter att spåra iBoxx® EUR Liquid Sovereigns Diversified 1-10-index. Indexet iBoxx® EUR Liquid Sovereigns Diversified 1-10 följer de 25 mest likvida eurodenominerade statsobligationerna utgivna av regeringar i euroområdet. Tid till förfall: 1-10 år. Maxvikt per land: 4 obligationer respektive 20%.

Handla EL4K ETF

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREL4K
Stuttgart Stock ExchangeEUREL4K
XETRAEUREL4K

Fortsätt läsa

Nyheter

21.co utser Senior ETF Leader till chef för finansiell produktutveckling

Publicerad

den

21.co, världens största emittent av krypto-ETP, tillkännagav idag utnämningen av Mandy Chiu, CFA, företagets chef för finansiell produktutveckling. När intresset ökar för investeringsutrymmet för digitala tillgångar kommer Chius tillägg till 21.co vid en tidpunkt av betydande tillväxt och nyckeltalangförvärv för företaget.

21.co, världens största emittent av krypto-ETP, tillkännagav idag utnämningen av Mandy Chiu, CFA, företagets chef för finansiell produktutveckling. När intresset ökar för investeringsutrymmet för digitala tillgångar kommer Chius tillägg till 21.co vid en tidpunkt av betydande tillväxt och nyckeltalangförvärv för företaget.

I denna roll kommer Chiu att övervaka företagets globala produktexpansion av 21Shares. I nära samarbete med branschpartners kommer hon att försöka överbrygga klyftan mellan TradFi och DeFi – ett nyckelinitiativ för att stödja företagets uppdrag och tillväxt. Som ämnesexpert kommer Chiu att leda nya möjligheter med anmärkningsvärda partners, som ARK Invest och andra, som utvecklar skräddarsydda, innovativa produkter som möter investerarnas krav och utökar 21.cos uppdrag att ge säkrare, pålitlig tillgång till kryptobaserade tillgångar.

”Vi är glada över att välkomna Mandy Chiu till 21.co. Hennes omfattande erfarenhet inom ETF-området är ett bevis på hennes djupa branschkunskap och engagemang”, säger Ophelia Snyder, VD och medgrundare på 21.co. ”Hennes enastående expertis kommer inte bara att lyfta vår verksamhet utan också bidra till att forma hela ETF-landskapet och vi ser fram emot de innovativa idéer och insikter hon kommer att tillföra vår organisation.”

Chiu tar över två decennier av traditionell finanserfarenhet till 21.co, som tidigare tjänstgjorde som Tabula Investment Managements produktchef. Innan Tabula var Chiu verkställande direktör och chef för EMEA och APAC ETF-produkter på State Street Global Advisors (SSGA). Hon har också haft olika roller på HSBC Banking & Global Markets, ETF Securities och Yuanta Securities (Taiwan). Chiu kommer att fortsätta att vara baserad i London, Storbritannien.

”Jag är stolt över att inleda detta spännande nya kapitel när jag går med i 21.co i den dynamiska världen av krypto-ETP, efter att ha sett branschens utveckling”, säger Mandy Chiu, chef för finansiell produktutveckling på 21.co. ”På 21.co ser jag en enastående möjlighet att fortsätta resan mot innovation, utnyttja min erfarenhet för att driva innovation, utöka produktutbudet och leverera exceptionellt värde till våra kunder. Jag är glad över att samarbeta tillsammans med det begåvade teamet här och utveckla banbrytande lösningar som kommer att fortsätta att forma framtiden för landskapet.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära