Följ oss

Nyheter

WisdomTree utökar det tematiska utbudet med en Blockchain UCITS fond

Publicerad

den

WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP"), har meddelat lanseringen av en Blockchain UCITS fond, WisdomTree Blockchain UCITS ETF (WBKN). WBKN, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Blockchain UCITS Index ('Index') och har en total kostnadskvot på 0,45 %. WBLK kommer att noteras på Londonbörsen den 14 september 2022.

WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), har meddelat lanseringen av en Blockchain UCITS fond, WisdomTree Blockchain UCITS ETF (WBKN). WBKN, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Blockchain UCITS Index (’Index’) och har en total kostnadskvot på 0,45 %. WBLK kommer att noteras på Londonbörsen den 14 september 2022.

Det proprietära indexet utnyttjar WisdomTrees arv av innovation och självindexering och är designat för att spåra prestanda för företag som primärt fokuserar på blockchain- och kryptovalutateknologier och som även uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier.

ETFen kompletterar WisdomTrees fysiskt stödda utbud av kryptospårare för enstaka mynt och ETPer för kryptokorg, vilket ger en ytterligare metod för investerare som letar efter exponering för den potentiella tillväxten av digitala tillgångar och blockchain-infrastruktur.

WBKN representerar en utveckling av WisdomTrees expertis inom digitala tillgångar, efter att ha lanserat en av världens första fysiskt stödda kryptotillgångs-ETP 2019, byggt upp ett globalt team för digitala tillgångar och samarbetat med branschledare inom blockkedjan och kryptovaluta-ekosystemet. Denna expertis kombineras med WisdomTrees kunskap och erfarenhet av att bygga flerfaldigt prisbelönta tematiska ETFer.

Pierre Debru, Head of Quantitative Research & Multi Asset Solutions, Europe, WisdomTree, sa: ”På grund av deras höga tillväxtpotential ser investerare ofta investeringar i digitala tillgångar eller blockchain-relaterade tillgångar som en tematisk investering. Detta är ett bra paradigm att använda för att konceptualisera investeringar i utrymmet. Mångfalden av applikationer och användningsfall för blockchain blir mer uppenbara och kan ses i bland annat underhållning, molnlagring och spel.

Medan Bitcoin var den första blockkedjan som skapades och syftade till att vara ett revolutionerande betalningssystem, har ekosystemet utvecklats långt och brett utanför ”betalningssfären”. Under åren har idén med blockchain utökats för att stödja smarta kontrakt och registrering av icke-fungibla tokens (NFT). Framtiden ser ljus ut för företag som är involverade i blockkedjan, även om vi befinner oss i ett tidigt skede av spridning.”

Blockchain är den distribuerade reskontrateknologin som ligger till grund för digitala tillgångar och är, enkelt uttryckt, en distribuerad databas där information registreras med hjälp av digitala signaturer. Blockchain-tekniken är en revolution på gång och kan vara användbar varhelst ett transparent, oföränderligt och digitalt register över information behövs. Som sådan är utbudet av potentiella tillämpningar för tekniken brett, mångsidigt och långtgående.

Internet har förändrat världen under de senaste 25 åren, liknande distribuerad reskontrateknik kan vara en del av de flesta aspekter av våra liv inom ett par decennier utan att vi ens är medvetna om det. Indexet syftar därför till att fånga denna framtida trend genom att tillhandahålla ren exponering för en korg av företag som stödjer den nuvarande och framtida blockchain-infrastrukturen, kallade ”Blockchain Enablers” såväl som företag som erbjuder kryptovaluta och blockkedjerelaterade tjänster, ” Blockchain Engagers:

• Blockchain Enablers är företag som utgör ekosystemet och därför företag som utvecklar komponenter för blockchain-ekosystemet, såsom hård- och mjukvaruinfrastruktur och brytning av kryptovaluta

• Blockchain Engagers är företag som tillhandahåller blockkedje- och kryptovalutatjänster och/eller applikationer (konsulttjänster, mjukvara, finansiella tjänster) eller använder blockkedjan för att förbättra nettoinkomsten genom högre försäljning eller förbättrad effektivitet och lägre kostnader (t.ex. leveranskedjeindustri, livsmedelsindustri, hälsovård bland andra).

En viktgräns tillämpas på företag som kategoriseras som Enablers, på grund av WisdomTrees övertygelse om att gruvarbetarbelöningar kommer att minska med tiden av flera anledningar som att kryptovalutorna går över till ”energieffektiva modeller”, som ”Proof of Stake” eller på grund av protokollinställningar som t.ex. som halvering. Som ett resultat av detta tillämpas en överviktsexponering på företag som kategoriseras som Engagers på grund av deras roll som nyckelaktörer i Blockchain-området.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade, ” WBKN kombinerar vår expertis inom självindexering med vår djupgående kunskap om de digitala tillgångarna och blockkedjeekosystemen, vilket ger investerare ren exponering för denna störande tekniska megatrend. ETF är en naturlig utveckling av vår flerfaldigt prisbelönta tematiska ETF-plattform och har starka synergier med vår ETP-plattform för kryptotillgångar. Vi tror att blockchain är en transformativ teknologi som har potential att störa industrier och möjliggöra nya affärsmodeller. Teknikens potentiella tillämpningar är oändliga, och vi förväntar oss att se nya användningsfall för blockchain dyka upp under de kommande decennierna.”

WBLK är den åttonde ETFen i WisdomTrees tematiska aktiesortiment på 1,1 miljarder USD, och den tredje lanserades 2022 tillsammans med WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF (WTRD) och WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE).

WBKN är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Blockchain UCITS ETF – USD Acc0.45%LSEUSDWBLKIE000940RNE6
WisdomTree Blockchain UCITS ETF – USD Acc0.45%LSEGBxBKCNIE000940RNE6
WisdomTree Blockchain UCITS ETF – USD Acc0.45%Borsa ItalianaEURWBLKIE000940RNE6
WisdomTree Blockchain UCITS ETF – USD Acc0.45%Börse XetraEURWBKNIE000940RNE6

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära