Följ oss

Nyheter

WisdomTree listar Bitcoin ETP på Xetra

Publicerad

den

Bitcoin ETP på Xetra WisdomTree, en börshandlad fond- och ETP-sponsor, meddelar att dess fysiskt uppbackade Bitcoin ETP (WBIT) har noterats på tyska Börse Xetra.

WisdomTree, en börshandlad fond- och ETP-sponsor, meddelar att dess fysiskt uppbackade Bitcoin ETP (WBIT) har noterats på tyska Börse Xetra. WisdomTree Bitcoin ETP har en total utgiftskvot på 0,95% och är redan noterad på SIX, den schweiziska börsen. I och med en godkänd passportering väljer WisdomTree att lista sin Bitcoin ETPXetra.

Noteringen av WisdomTree Bitcoin ETP på Börse Xetra följer godkännande från den svenska tillsynsmyndigheten att distribuera denna ETP i hela Europeiska unionen (EU).

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree, sade: ”Att passportera WisdomTree Bitcoin i EU var ambitionen sedan vi bestämde oss för att starta en kryptovaluta-ETP. Det växande regleringslandskapet har gjort detta möjligt. Passporteringen representerar en viktig milstolpe för vår bästa produkt i klass och en som kommer att resonera med institutionella investerare som är oroliga för bristen på EU-noterade krypto-ETP och höga avgifter i samband med tidigare alternativ. Vårt mål är att vara ledande inom krypto-ETP: er. Vi är i ständig dialog med kunder och utvärderar möjligheter att bygga vidare på WisdomTree Bitcoin och utveckla en svit med bäst-i-klass-produkter som utnyttjar vårt arv och vår expertis inom fysiskt stödda ETP:er. ”

WisdomTree Bitcoin ETP ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för den mest likvida och populära kryptovalutan, Bitcoin. ETP tillåter investerare att komma åt Bitcoin utan att behöva hålla kryptovalutan direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt. Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att själva behöva sätta upp det hos en custodian.

Coinbase är en av flera förvaltare

För att säkerställa den högsta säkerhetsnivån använder WisdomTree digitala valutaförvarare som har mycket säkra förvaringsanläggningar. I mars 2021 tog WisdomTree in Coinbase som custodian för WisdomTree Bitcoin ETP. Multi-custodian-modellen bygger på WisdomTrees robusta driftuppsättning, vilket ger investerare större flexibilitet och förbättrad säkerhet. Tillvägagångssättet belyser WisdomTrees fokus på innovationer som gynnar investerare.

WisdomTree Bitcoin har över 380 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning och uppnådde ett års rekord i december 2020.

Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar, Europa, WisdomTree, tillade: ”Sedan lanseringen av WisdomTree Bitcoin har det institutionella intresset för kryptovalutor, särskilt Bitcoin, ökat betydligt. Som en ny tillgångsklass kommer det aldrig att ske över natten att få trovärdighet från institutionella investerare. Med Bitcoin som passerar en miljard i marknadsvärde För att säkerställa den högsta säkerhetsnivån använder WisdomTree digitala valutaförvarare som har mycket säkra kylförvaringsanläggningar. I mars 2021 ombord WisdomTree Coinbase som vårdnadshavare för WisdomTree Bitcoin ETP. Multi-custodian-modellen bygger på WisdomTrees robusta driftuppsättning, vilket ger investerare större flexibilitet och förbättrad säkerhet. Tillvägagångssättet belyser WisdomTrees fokus på innovationer som gynnar investerare.

WisdomTree Bitcoin har över 380 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning

Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar, Europa, WisdomTree, tillade: ”Sedan lanseringen av WisdomTree Bitcoin har det institutionella intresset för kryptovalutor, särskilt Bitcoin, ökat betydligt. Som en ny tillgångsklass kommer det aldrig att ske över natten att få trovärdighet från institutionella investerare. Med Bitcoin som passerar en biljon dollar i marknadsvärde har många institutionella investerare börjat erkänna att kryptovalutor är här för att stanna och gör sin due diligence, eftersom de överväger att göra allokeringar till digitala tillgångar. Xetra-listan, tillsammans med det nyligen utnämnda Coinbase Custody som vår andra vårdnadshavare, kommer att tilltala ett brett utbud av professionella investerare och visar verkligen vårt åtagande att leverera en överlägsen investeringserfarenhet till dem som tilldelar vår Bitcoin ETP. ”

Bitcoin allt hetare

Bitcoin har blivit ett hett investeringsämne och växer i popularitet bland professionella investerare 2020 och 2021. Ett moget marknadsekosystem, positiva nyheter från företag och betydande prishöjningar har bidragit till att förbättra stämningen och fått investeringsförvaltare att titta närmare på tillgångsklassen.

Jonathan Steinberg, VD, WisdomTree, avslutade: ”Vi tror att WisdomTree Bitcoin är den mest investerarvänliga Bitcoin ETP på marknaden, och vi är stolta över att få denna ETP till fler investerare genom sin notering på Xetra. Tillväxten av Bitcoin under de senaste 12 månaderna förstärker vår uppfattning att Bitcoin, digitala tillgångar och blockchain-teknik kommer att bli allt viktigare i finansiella tjänster framöver. Detta tillkännagivande visar vår fortsatta investering i detta utrymme för att leverera värde för våra kunder. ”har många institutionella investerare börjat erkänna att kryptovalutor är här för att stanna och gör sin due diligence, eftersom de överväger att göra allokeringar till digitala tillgångar. Xetra-listan, tillsammans med det nyligen utnämnda Coinbase Custody som vår andra vårdnadshavare, kommer att tilltala ett brett utbud av professionella investerare och visar verkligen vårt åtagande att leverera en överlägsen investeringserfarenhet till dem som tilldelar vår Bitcoin ETP. ”

WisdomTree Bitcoin passas nu i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien och Sverige.

Produkt information

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Bitcoin0.95%XetraEURWBITGB00BJYDH287

Handla WisdomTree Bitcoin WBIT ETP

WisdomTree Bitcoin WBIT ETP handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

*Nordnet har bytt depåbank från Pershing till Citi och Citi tillåter inte handel med icke-nordiska kryptorelaterade tillgångar. Vi har fått information om att Nordnet arbetar med att hitta en lösning på detta.

Avanza har BNP som custodian som fortsätter att tillåta handel med krypto, och de tar därför ledningen för kryptohandel i Sverige nu. Tillsvidare är det således Avanza eller DEGIRO som gäller för den som vill handla börshandlade produkter med fokus på Bitcoin i Sverige.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Bredare riskspridning för XACT Norden

Publicerad

den

Den 14 juni 2024 ändrar Handelsbanken Fonder fondbestämmelser för XACT Norden. Samtidigt sker ett byte av indexleverantör och index Fonden byter till ett index som innefattar de 50 största och mest omsatta bolagen på de nordiska börserna, jämfört med det tidigare indexet som innefattade de 30 största och mest omsatta nordiska bolagen. Detta innebär att fonden får en något bredare riskspridning. Det nya indexet tillhandahålls av Solactive AG, vilket innebär att fonden även byter indexleverantör.

Den 14 juni 2024 ändrar Handelsbanken Fonder fondbestämmelser för XACT Norden. Samtidigt sker ett byte av indexleverantör och index Fonden byter till ett index som innefattar de 50 största och mest omsatta bolagen på de nordiska börserna, jämfört med det tidigare indexet som innefattade de 30 största och mest omsatta nordiska bolagen. Detta innebär att fonden får en något bredare riskspridning. Det nya indexet tillhandahålls av Solactive AG, vilket innebär att fonden även byter indexleverantör.

Detta medför inte någon övergripande förändring av fondens placeringsinriktning och leder inte heller till några kostnader för dess investerare.

Index före ändring: Handelsbanken Nordic ESG Index

Index efter ändring: Solactive ISS ESG Screened Nordic 50 Index

De nya fondbestämmelserna är godkända av Finansinspektionen och träder ikraft 14 juni 2024. Uppdaterade fondbestämmelser, informationsbroschyr och faktablad finns tillgängliga i kurslistan på handelsbankenfonder.se och xact.se

Fortsätt läsa

Nyheter

JGPI ETF en globalfond som utfärdar optioner för extra inkomst

Publicerad

den

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) (JGPI ETF) med ISIN IE0003UVYC20 är en aktivt förvaltad ETF.

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) (JGPI ETF) med ISIN IE0003UVYC20 är en aktivt förvaltad ETF.

ETFen investerar i företag från utvecklade och tillväxtmarknader över hela världen. Undervärderade företag får en högre vikt. Dessutom eftersträvas ytterligare intäkter genom användning av en överlagringsstrategi med derivatinstrument. Denna ETF strävar efter att generera en högre avkastning än MSCI World-index.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,35 % p.a. JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) är den billigaste och största ETF som följer JP Morgan Global Equity Premium Income-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (månadsvis).

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) är en mycket liten ETF med 5 miljoner euro tillgångar under förvaltning. ETF lanserades den 30 november 2023 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Delfondens mål är att tillhandahålla inkomster och långsiktig kapitaltillväxt.

Riskprofil

Värdet på aktierelaterade värdepapper kan sjunka såväl som upp som svar på enskilda företags resultat och allmänna marknadsförhållanden, ibland snabbt eller oförutsägbart. Om ett företag går i konkurs eller en liknande finansiell omstrukturering förlorar dess aktier vanligtvis det mesta eller hela sitt värde.

Värdet på utländska direktinvesteringar kan vara flyktigt. Detta beror på att en liten rörelse i värdet på den underliggande tillgången kan orsaka en stor rörelse i värdet på FDI och därför kan investeringar i sådana instrument resultera i förluster som överstiger det belopp som investerats av delfonden. Även om delfonden använder en FDI-överlagringsstrategi som är avsedd att ge intäkter, finns det ingen garanti för att derivatstrategin kommer att uppnå detta. Delfonden kan avstå från viss kapitaltillväxtpotential, samtidigt som risken för förlust bibehålls om priset på den underliggande nedgången.

Att sälja köpoptioner kommer att skapa exponering för delfonden, eftersom den kan behöva leverera de underliggande värdepapperen eller deras värde och, om marknaden skulle röra sig ogynnsamt, kan detta resultera i en obegränsad förlust.

REITs och fastighetsrelaterade investeringar är föremål för riskerna som är förknippade med ägandet av fastigheter, vilket kan utsätta den relevanta delfonden för ökad likviditetsrisk, prisvolatilitet och förluster på grund av förändringar i ekonomiska förhållanden och räntor.

Eftersom de instrument som innehas av delfonden kan vara denominerade i eller ha exponering mot andra valutor än basvalutan, kan delfonden påverkas ogynnsamt av valutakontrollregler eller fluktuationer i valutakurser. Av denna anledning kan förändringar i valutakurser påverka värdet på delfondens portfölj och kan påverka värdet på andelarna.

Handla JGPI ETF

JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS ETF USD (dist) (JGPI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXJEGP
London Stock ExchangeUSDJEPG
XETRAEURJGPI

Största innehav

NamnISINLandVikt %
DEUTSCHE TELEKOM AG-REG /EUR/DE0005557508Germany1.74%
UNITEDHEALTH GROUP INCUS91324P1021United States1.65%
ROPER TECHNOLOGIES INCUS7766961061United States1.46%
NIPPON TELEGRAPH & TELEP /JPY/JP3735400008Japan1.41%
PEPSICO INCUS7134481081United States1.35%
CISCO SYSTEMS INCUS17275R1023United States1.31%
MICROSOFT CORPUS5949181045United States1.28%
MOTOROLA SOLUTIONS INCUS6200763075United States1.28%
JOHNSON & JOHNSONUS4781601046United States1.24%
ABBVIE INCUS00287Y1091United States1.21%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Den nordiska ETF-marknaden maj 2024

Publicerad

den

Under maj uppgick ETF-handeln på den nordiska ETF-marknaden maj 2024 till drygt 6,6 mdkr (18 mdkr i april) varav ungefär 6,0 mdkr omsattes i den svenska marknaden. Av den totala nordiska ETF-omsättningen var XACT:s marknadsandel cirka 96%. Av den totala börsomsättningen i Sverige i maj svarade ETF-handeln för 1,52%.

Under maj uppgick ETF-handeln på den nordiska ETF-marknaden maj 2024 till drygt 6,6 mdkr (18 mdkr i april) varav ungefär 6,0 mdkr omsattes i den svenska marknaden. Av den totala nordiska ETF-omsättningen var XACT:s marknadsandel cirka 96%. Av den totala börsomsättningen i Sverige i maj svarade ETF-handeln för 1,52%.

Den mest omsatta börshandlade fonden under maj 2024 var hävstångsfonden Xact Bear x 2. Xact Bear x 2 tillsammans med Xact Bull x 2 handlas frekvent, och på kort sikt, vanligt förekommande i till exempel daytrading.

På andra plats hittar vi den börshandlade fonden Xact Norden (UCITS), som alltså är en helt annan ETF än den som heter Xact Norden Högutdelande.

Den fjärde mest omsatta ETFen var den traditionella XACT OMXS30 ESG (UCITS ETF).

På femte plats finns Xact Norden Högutdelande, en ETF som oftast ingår i varenda utdelningsjägares portfölj, just för att denna börshandlade fond delar ut varje kvartal. Marknadsandelen var denna månad cirka 12 procent, ett kraftigt fall från i april då marknadsandelen vad över 43 procent.

Den nordiska ETF-marknaden maj 2024

Statistik för den nordiska ETF-marknaden för perioden: 2024-05-01 – 2024-05-31

Antal handelsdagar: 21

Som vanligt var det XACT som hade störst marknadsandel på den nordiska ETF-marknaden i april 2024, med en marknadsdel på 96,39 procent. Finska Seligson & Co hade en marknadsandel om drygt 2,95 procent, vilket gör att detta företag hade 100 procent av den finska ETF-marknaden. Resterande andel, 0,66 procent, svarade norska DNB OBX för. DNB är, sedan XACT lagt ned sina norska ETFer, den enda aktören som är verksam i Norge.

Fortsätt läsa

Populära