Följ oss

Nyheter

WisdomTree lanserar världens första Recycling for Decarbonisation UCITS fond

Publicerad

den

WisdomTree tillkännagav idag expansionen av sitt tematiska ETF-produktsortiment för aktier med lanseringen av WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF (WTRD). WTRD, som idag är noterat på London Stock Exchange, Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Tortoise Recycling Decarbonization UCITS Index ('Index') och har en total kostnadskvot på 0,45 %.

WisdomTree tillkännagav idag expansionen av sitt tematiska ETF-produktsortiment för aktier med lanseringen av WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF (WTRD). WTRD, som idag är noterat på London Stock Exchange, Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Tortoise Recycling Decarbonization UCITS Index (’Index’) och har en total kostnadskvot på 0,45 %.

Indexet är utformat för att spåra prestanda för globala företag som är involverade i avfallsenergi- och återvinningsteknologier som en del av den globala megatrenden för avkarbonisering och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

Avfall-till-energi är processen att generera energi från avfall såsom sopor, djurgödsel, jordbruksprodukter och/eller animaliska fetter. Detta i sin tur genererar förnybar naturgas och diesel som används för att generera elektricitet och/eller som transportbränsle för komprimerade naturgasbilar (RNG) och/eller diesel (RND) för att driva lastbilar. RND producerar 50 % till 80 % mindre utsläpp av växthusgaser (GHG) än konventionell diesel och RNG kan ge negativa utsläpp om metan samlas in från avfall som vanligtvis släpps ut i atmosfären och används som ersättning för högre utsläppande energiprodukter som bensin.

ETF klassificeras som en artikel 9-fond enligt SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation). Indexbeståndsdelar väljs och viktas baserat på deras intäktsexponering för teman och koldioxidutsläppsrapporteringsstatus, så att företag som rapporterar negativa koldioxidutsläpp som har 2 gånger högre vikt än de positiva koldioxidutsläppen eller de som inte rapporterar.

Vid utvecklingen av WTRDutnyttjade WisdomTree insikter från TortoiseEcofin, en expert på energiinfrastruktur och hållbarhet. TortoiseEcofin, som grundade 2002, fokuserar på väsentliga tillgångar – tillgångar och tjänster som är oumbärliga för ekonomin och samhället. Företaget har expertis inom sektorer inklusive energi- och kraftinfrastruktur, klimatåtgärder, vatten och miljö samt sociala påverkan. Den 28 februari 2022 rapporterade TortoiseEcofin 9,5 miljarder USD i förvaltat kapital.

Den globala megatrenden för avkarbonisering har som mål att minska 50 miljarder ton årliga globala växthusgasutsläpp till noll. För närvarande kommer naturgas, sol och vind att ersätta kol för att generera elektricitet, elfordon (EV) kommer att ersätta förbränningsmotorer inom transportsektorn, och investeringar i avfall till energi i förnybar naturgas minskar redan utsläppen. För att uppnå nettonollmålet förväntas framtida avkarboniseringstekniker såsom energilagring (batterier), väte och kolavskiljning och -bindning (CCUS) behövas.

WTRD är den sjunde ETFen i WisdomTrees tematiska aktiesortiment på 1,6 miljarder USD som består av WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF (WTI2), WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WTEJ), WisdomTree Battery Solutions VO UCITS UCITS ETSTF UCITS UCITS (W1TB), WisdomTree BioRevolution UCITS ETF (WRNA) och WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTER).

WTRD är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Handla WTRD ETF

WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF – USD Acc (WTRD) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Produktinformation

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF – USD Acc0.45%London Stock ExchangeUSDWRCYIE000LG4J7E7
WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF – USD Acc0.45%London Stock ExchangeGBxRECYIE000LG4J7E7
WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF – USD Acc0.45%Borsa ItalianaEURWRCYIE000LG4J7E7
WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF – USD Acc0.45%Börse XetraEURWTRDIE000LG4J7E7

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

21.co utser Senior ETF Leader till chef för finansiell produktutveckling

Publicerad

den

21.co, världens största emittent av krypto-ETP, tillkännagav idag utnämningen av Mandy Chiu, CFA, företagets chef för finansiell produktutveckling. När intresset ökar för investeringsutrymmet för digitala tillgångar kommer Chius tillägg till 21.co vid en tidpunkt av betydande tillväxt och nyckeltalangförvärv för företaget.

21.co, världens största emittent av krypto-ETP, tillkännagav idag utnämningen av Mandy Chiu, CFA, företagets chef för finansiell produktutveckling. När intresset ökar för investeringsutrymmet för digitala tillgångar kommer Chius tillägg till 21.co vid en tidpunkt av betydande tillväxt och nyckeltalangförvärv för företaget.

I denna roll kommer Chiu att övervaka företagets globala produktexpansion av 21Shares. I nära samarbete med branschpartners kommer hon att försöka överbrygga klyftan mellan TradFi och DeFi – ett nyckelinitiativ för att stödja företagets uppdrag och tillväxt. Som ämnesexpert kommer Chiu att leda nya möjligheter med anmärkningsvärda partners, som ARK Invest och andra, som utvecklar skräddarsydda, innovativa produkter som möter investerarnas krav och utökar 21.cos uppdrag att ge säkrare, pålitlig tillgång till kryptobaserade tillgångar.

”Vi är glada över att välkomna Mandy Chiu till 21.co. Hennes omfattande erfarenhet inom ETF-området är ett bevis på hennes djupa branschkunskap och engagemang”, säger Ophelia Snyder, VD och medgrundare på 21.co. ”Hennes enastående expertis kommer inte bara att lyfta vår verksamhet utan också bidra till att forma hela ETF-landskapet och vi ser fram emot de innovativa idéer och insikter hon kommer att tillföra vår organisation.”

Chiu tar över två decennier av traditionell finanserfarenhet till 21.co, som tidigare tjänstgjorde som Tabula Investment Managements produktchef. Innan Tabula var Chiu verkställande direktör och chef för EMEA och APAC ETF-produkter på State Street Global Advisors (SSGA). Hon har också haft olika roller på HSBC Banking & Global Markets, ETF Securities och Yuanta Securities (Taiwan). Chiu kommer att fortsätta att vara baserad i London, Storbritannien.

”Jag är stolt över att inleda detta spännande nya kapitel när jag går med i 21.co i den dynamiska världen av krypto-ETP, efter att ha sett branschens utveckling”, säger Mandy Chiu, chef för finansiell produktutveckling på 21.co. ”På 21.co ser jag en enastående möjlighet att fortsätta resan mot innovation, utnyttja min erfarenhet för att driva innovation, utöka produktutbudet och leverera exceptionellt värde till våra kunder. Jag är glad över att samarbeta tillsammans med det begåvade teamet här och utveckla banbrytande lösningar som kommer att fortsätta att forma framtiden för landskapet.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptomingel hos Virtune på Kungsgatan 26

Publicerad

den

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Oavsett om du är en erfaren investerare eller bara nyfiken på krypto som tillgångsslag så är detta kryptomingel en givande och informativ upplevelse. Träffa branschexperter, utbyt idéer och utvidga ditt nätverk.

Virtune bjuder in till en kryptomingelkväll på vårt kontor på Kungsgatan 26! Kvällen är den perfekta möjligheten att nätverka med likasinnade entusiaster, diskutera de senaste trenderna, utforska den spännande kryptomarknaden samt att få höra mer om Virtune och företagets produkter.

Denna kvällar är avsedd för den som vill lära sig mer om kryptoregleringar, blockkedjeteknik, decentraliserad finans och mycket mer.

Hoppas vi ses där!

Vänliga hälsningar,

Virtune-teamet

Tid: Torsdagen den 10 oktober, klockan 18,00 till 22,00

Plats: Kungsgatan 26, 2 trappor, 111 35 Stockholm

Fortsätt läsa

Populära