Följ oss

Nyheter

WisdomTree lanserar New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE) till det tematiska aktiesortimentet

Publicerad

den

WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden ("ETF") och den börshandlade produkten ("ETP"), tillkännagav idag expansionen av sitt tematiska ETF-produktsortiment för aktier med lanseringen av WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE) . WTRE, som idag är noterat på Londonbörsen, Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för CenterSquare New Economy Real Estate UCITS Index ('Index') och har ett totalkostnadsförhållande. på 0,45 %.

WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), tillkännagav idag expansionen av sitt tematiska ETF-produktsortiment för aktier med lanseringen av WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE). WTRE, som idag är noterat på Londonbörsen, Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för CenterSquare New Economy Real Estate UCITS Index (’Index’) och har ett totalkostnadsförhållande. på 0,45 %.

ETFen ger investerare tillgång till de globala fastighetsbolagen som har exponering mot teknologi, vetenskap och/eller e-handelsrelaterade affärsaktiviteter såsom datacenter, telekommunikationstorn, logistiklager och som uppfyller WisdomTrees ESG (miljö, social och styrning) kriterier.

WTRE representerar en spännande möjlighet vid tidpunkten för tematiska investeringar och fastigheter genom att ge investerare tillgång till globala fastighetsbolag som är fokuserade på att driva tillväxten av många olika megatrender, eller den ”nya ekonomin”.

Christopher Gannatti, Global Head of Research, WisdomTree, sa: Fastigheter är en integrerad del av utvecklingen av teknologier som används för att stödja många megatrender. Utan mycket specifika typer av fastighetsinfrastruktur skulle tekniska framsteg och innovationer begränsas och utvecklas i en suboptimal takt. Att tillhandahålla exponering för infrastrukturen, driva den nya ekonomin, tillåter investerare att ta ett alternativt tillvägagångssätt till megatrendinvesteringar och representerar en spännande möjlighet på gränsen till tematisk investering och fastigheter. Genom strategin kan investerare potentiellt dra nytta av den senaste tekniken och industrierna som kan vara drivkraften för ekonomisk tillväxt på lång sikt.”

Vid utvecklingen av WTRE utnyttjade WisdomTree branschexperterna CenterSquare Investment Management LLC (CenterSquare), en global investeringschef fokuserad på aktivt förvaltade offentliga och privata fastighets- och privata fastighetsskuldstrategier. CenterSquare är den största oberoende ägda aktiva REIT-förvaltaren globalt och en av de 10 största aktiva REIT-förvaltarna i världen.

WTRE är den sjätte ETFen i WisdomTrees tematiska aktiesortiment på 1,2 miljarder USD som består av WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF (WTAI), WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WCLD), WisdomTree Battery Solutions UCITS UCITS UCITS UCITS (CyberTVOTree) (WCBR) och WisdomTree BioRevolution UCITS ETF (WDNA).

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Denna lansering kompletterar vår flerfaldigt prisbelönta tematiska UCITS-plattform, som bygger på innovativ produktutveckling. Genom att samarbeta med branschexperter av hög kaliber som CenterSquare kan vi leverera differentierade tematiska exponeringar som investerare inte kan hitta någon annanstans. Många investerare tar ett nytt tillvägagångssätt för tillgångsallokering med teman som ersätter geografiska allokeringar. Mot denna bakgrund var 2021 ännu ett rekordår i Europa för tematiska ETF:er med 15,3 miljarder USD i inflöden när investerare tittar på megatrender för att driva sina portföljer för långsiktiga tillväxtmöjligheter.”

WTRE: Vad finns under motorhuven?

WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF slår samman både kvalitativa och kvantitativa utvärderingar av kvalificerade aktier i ett försök att identifiera en portfölj av klassens bästa fastighetsvärdepapper som är teknikfokuserade, har attraktiva tillväxt- och värderingsegenskaper i förhållande till det investeringsbara universum och erbjuder diversifieringsfördelarna som är förknippade med megatrender:

Cloud Computing: Detta är en stor megatrend som förändrar hur mjukvara och datorresurser konsumeras. De datacenter som är centrala för dess existens kräver specialdesignade lager för att fungera.

4G- och 5G-anslutning: Det finns mycket spänning kring 4G- och 5G-mobilteknik och utan de telekommunikationstornsplatser som är utformade för att stödja detta skulle spridningen av denna anslutning inte vara möjlig. I takt med att användningen av mobilt internet accelererar, blir dessa tornwebbplatser allt viktigare.

Logistics/Supply Chain: Denna sektor kräver mycket specialiserade byggnader och lager, vilket gör att fler konsumenter och företag kan beställa allt de kan behöva för snabb leverans. Ett exempel på detta är kylförvaring, eftersom många typer av livsmedel måste förvaras och transporteras inom strikta regulatoriska riktlinjer.

Life Sciences: Branschen är redo att få en enorm mängd kapacitet under de kommande åren. Laboratorier är ytterligare ett exempel på mycket specialiserade fastigheter, utan vilka många biotekniska insatser skulle kämpa för att komma igång.

WTRE är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnAnvändning av inkomstTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%London Stock ExchangeUSDWTREIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%London Stock ExchangeGBxWTNRIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%Borsa ItalianaEURWTREIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%Börse XetraEURWTREIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%London Stock ExchangeUSDWNERIE000X9TLGN8
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%London Stock ExchangeGBxWNEWIE000X9TLGN8
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%Borsa ItalianaEURWNERIE000X9TLGN8
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%Börse Xetra  EURWTERIE000X9TLGN8

Handla WTRE ETF

WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE ETF)är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader

Publicerad

den

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETF (GLBD) ger investerare tillgång till en brett diversifierad portfölj av skattepliktiga företagsobligationer utgivna av industriföretag, allmännyttiga företag och finansiella företag baserade på utvecklade marknader.

Obligationerna med fast ränta ska ha en investment grade rating och en återstående löptid på minst ett år. Emissionsvalutan kan vara CAD, EUR, GBP och USD. En emittents viktning är begränsad till 5 procent. De utvalda obligationerna måste också ha en solid ESG-profil.

Det är en utdelande andelsklass i fondvalutan, US-dollar.

NamnISINAvgiftUtdelnings-
policy
Referens-
index
Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETFIE000FVQW7E70,15 %UtdelandeBloomberg MSCI Global Liquid Corporate ESG Weighted SRI Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

IUKP ETF investerar i brittiska fastighetsbolag

Publicerad

den

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,40 % p.a. iShares UK Property UCITS ETF är den enda ETF som följer FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF delas ut till investerarna (kvartalsvis).

iShares UK Property UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 742 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 16 mars 2007 och har sin hemvist i Irland.

Varför IUKP?

  • Diversifierad exponering mot brittiska fastighetsbolag
  • Direktinvestering i börsnoterade fastighetsbolag och REITS
  • Enstaka landsexponering med fokus på tillväxt

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Handla IUKP ETF

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR2B7U
London Stock ExchangeGBXIUKP
Borsa ItalianaEURIUKP
SIX Swiss ExchangeCHFIUKP

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
SGROSEGRO REIT PLCReal Estate21,41GB00B5ZN1N88GBP
LANDLAND SECURITIES GROUP REIT PLCReal Estate8,75GB00BYW0PQ60GBP
LMPLONDONMETRIC PROPERTY REIT PLCReal Estate6,93GB00B4WFW713GBP
BLNDBRITISH LAND REIT PLCReal Estate6,58GB0001367019GBP
UTGUNITE GROUP PLCReal Estate6,09GB0006928617GBP
BBOXTRITAX BIG BOX REIT PLCReal Estate5,34GB00BG49KP99GBP
DLNDERWENT LONDON REIT PLCReal Estate4,32GB0002652740GBP
BYGBIG YELLOW GROUP PLCReal Estate3,67GB0002869419GBP
GRIGRAINGER PLCReal Estate3,50GB00B04V1276GBP
SHCSHAFTESBURY CAPITAL PLCReal Estate3,46GB00B62G9D36GBP

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf presenterar investeringscase för uran

Publicerad

den

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för urans ljusa framtid och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för uran och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Bailey betonade den växande globala efterfrågan på el, särskilt i Asien, och sambandet mellan stigande BNP per capita och ökad energianvändning. Han betonade vikten av kärnkraft för att möta denna efterfrågan, med tanke på energisäkerhet och klimatförändringsutmaningar.

Kärnkraftens tillförlitlighet, låga driftsbränslekostnader och minimala koldioxidutsläpp gör den till en tilltalande källa för ren, säker energi. Med 22 länder som siktar på att tredubbla kärnkraftskapaciteten till 2050, förväntas efterfrågan på uran öka, vilket skapar ett utbudsunderskott.

Bailey noterade den nuvarande och framtida konstruktionen av kärnreaktorer över hela världen, särskilt i Kina, som sannolikt kommer att överträffa USA i kärnkraftskapacitet till 2030. Han hävdade att detta underskott på uranmarknaden signalerar en ny uran-tjurmarknad, där priserna har stigit avsevärt under det senaste året.

Presentationen avslutades med en översikt över HANetfs uranfokuserade ETFer, särskilt juniorversionen som fokuserar på små gruvbolag, vilket ger investerare exponering för den potentiella uran-supercykeln.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära