Nyheter

WisdomTree förstärker det nordiska säljteamet

Publicerad

den

WisdomTree, har i går tillkännagett utnämningen av Björn Sandberg till direktör för nordisk försäljning. Björn Sandberg, som är baserad i Stockholm, Sverige, började i det nordiska säljteamet hos WisdomTree den 7 juni 2021. Han kommer att vara ansvarig för att driva WisdomTrees sälj- och affärsutvecklingsarbete över hela Norden. Detta inkluderar strategisk planering, förstärkning av befintliga relationer och breddning av WisdomTrees investerarbas.

Björn har 30 års erfarenhet inom investeringsförvaltningsbranschen, efter att ha tillbringat de senaste åtta åren på Amundi som chef för ETF, Indexing & Smart Beta Client Relationship för Norden. Björn var ansvarig för att utveckla Amundis ETF, Indexing & Smart Beta-närvaro i Norden och förvandla den till en snabbt växande verksamhet. Innan dess var han försäljningschef, nordiska kunder för Cheuvreux.

WisdomTree, som signalerar sitt åtagande att bygga ett europeiskt säljteam, kommer också att utöka sitt försäljningsteam för Benelux och French Speaking Regions. Den 1 juli kommer Daniel Bosma att ansluta sig till WisdomTrees europeiska säljteam som senior medarbetare med fokus på förmögenhetssegmentet i Benelux-regionen.

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree, sade: ”Björn och Daniel förstärker vårt växande team. Björn bidrar en stor erfarenhet av den nordiska grossist- och institutionella marknaden till vårt växande säljteam. Hans kunskap om ETF-omslaget och den nordiska marknaden gör det möjligt för oss att bygga nya relationer med nordiskt baserade investerare och stärka befintliga relationer. Att ha Björn i Sverige gör att vi kan öka vår närvaro över hela regionen. Vi vill alltid erbjuda en personlig nivå av kundservice, genom att välkomna Björn och Daniel i teamet kan vi fortsätta ge kunderna röda mattan-behandlingen.

Björn Sandberg tillade: ”Det är en spännande tid att börja hos WisdomTree. Tyngdpunkten som WisdomTree lägger på att ge investerare en överlägsen investeringserfarenhet är i linje med mitt synsätt på kundservice. Efter att ha utvecklats till en av de främsta tematiska ETF-leverantörerna i Europa fortsätter WisdomTree att utveckla differentierade produkter som erbjuder distinkta exponeringar över tillgångsklasser från råvaror till kryptovalutor. Min erfarenhet i kombination med WisdomTrees genomtänkta och kundorienterade strategi positionerar WisdomTree att lyckas och växa på den allt viktigare nordiska marknaden. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version