Nyheter

Wilshire Phoenix lanserar en innovativ guldfond

Publicerad

den

Den nya ETF-emittenten Wilshire Phoenix kommer att lansera en innovativ guldfond, en så kallad guldETF.

Tidigare i september lämnade Wilshire Phoenix in en ändring av registreringsdeklarationen för sin Wilshire wShares Enhanced Gold Trust, vilket markerar ytterligare ett steg i förberedelserna för lanseringen av bolagets första ETF-produkt.

Wilshire Phoenix grundades 2018 och grundades av huvudpartner som har institutionell ekonomisk bakgrund. William Cai, en av partnerna och grundarna, förklarar att han var en trader på JP Morgan i över tio år och hanterade miljarder dollar riskportföljer över olika tillgångsslag inklusive kredit, aktier och senast också råvaruterminer.

”Partnerna som bildade Wilshire Phoenix träffades och tänkte:” låt oss göra något på egen hand ”, säger Cai. ”Vi ville försöka skapa något som investerare i detaljhandeln letade efter men som inte finns på marknaden.” Cai hade tidigare skapat strategier för hedgefonder, kapital, pensionsfonder och andra stora institutionella kunder och tillämpar nu den erfarenheten på Wilshire Phoenix ETF-instrument.

Fokus på en guld-ETF

Wilshire-teamet har sitt nuvarande fokus på en guld-ETF. Produktutvecklingen började före Covid-pandemin eftersom de såg en tydlig brist på innovation inom ETF: s guldutrymme. Regleringsgranskningsprocessen för den nya ETF innebär att Cai inte kan avslöja mycket om den utan beskriver den som ”en innovativ ETF”.

”Vårt övergripande ramverk i Wilshire Phoenix är att föra denna institutionella tekniknivå till detaljhandeln”, säger Cai. ”En sak som vi hade tittat på är att volatilitet kan vara en knepig sak för detaljinvesterare över tillgångsslag.”

”Det är bra för stora banker, men för privatpersoner är det mycket svårt för dem när priserna gungar och de köper och säljer vid fel tidpunkt. Det är väldigt svårt för investerare att navigera, och även om guld är en tillflyktsort kan det vara ganska flyktigt. ”

Utformningen bakom deras innovativa guld-ETF bygger på att skapa något som är avsett att mildra risken för volatilitet från tillgångsklassen samtidigt som man försöker förbättra den totala prestationen.
”Dessa produkter kommer inte att handla produkter med hävstångseffekt”, säger han. ”Det här är produkter som är utformade för långa sträckor som investerare kan hålla i ett år eller längre, vilket systematiskt minskar risken när det gäller volatiliteten.”

Observatören kanske känner att Wilshire Phoenix är lite sent på festen med en guld-ETF, när guldpriset har stigit och nu plattats ut under sommaren.

”Guldpriset är för närvarande i konsolidering”, säger Cai. ”Men vår uppfattning är att det i guldmängder fortfarande finns många starka stödjande faktorer med låg ränta och ekonomisk osäkerhet. Vidare skapade vi guldprodukten före Covid och prisrally. Det är en produkt som syftar till att hjälpa investerare under alla marknadsperioder och på lång sikt. ”

Företaget har planer på att lansera andra produkter som bygger på deras institutionella förflutna och deras närvaro i detaljhandeln. Beroende på SEC-granskningsprocessen kommer Wilshire lansera wShares Enhanced Gold Trust senare i år.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version