Följ oss

Nyheter

WEED ETF är en aktivt förvaltad fond som investerar i cannabisföretag

Publicerad

den

Roundhill Cannabis ETF (WEED ETF) är en aktivt förvaltad portfölj av aktier som ger exponering mot det globala ekosystemet för cannabis och hampa. Roundhill Cannabis ETF (WEED ETF), som handlas på BATS, är en utdelande ETF.

Roundhill Cannabis ETF (WEED ETF) är en aktivt förvaltad portfölj av aktier som ger exponering mot det globala ekosystemet för cannabis och hampa. Roundhill Cannabis ETF (WEED ETF), som handlas på BATS, är en utdelande ETF.

WEED Factset Analytics Insight

WEED strävar efter kapitaltillväxt genom att aktivt investera i företag och fastighetsinvesteringsfonder (REITs) som får minst 50 % av sina nettointäkter från den legala cannabis- och hampaindustrin. Detta inkluderar producenter och/eller distributörer, business to business-leverantörer och business to consumer-leverantörer.

Fonden kan inneha aktier och depåbevis i företag med valfritt marknadsvärde, som verkar i tillväxt-, gräns- och utvecklade marknadsländer. Fonden kan också i första hand investera i totalavkastningsswappar som används för att få exponering mot amerikanska multi-state operators (MSOs). För att identifiera ett universum av cannabisföretag, bestäms ett företags tematiska relevans genom kvalitativa faktorer som offentliga anmälningar och pressmeddelanden. Den resulterande portföljen viktas på basis av modifierat börsvärde.

Investeringsstrategi

Roundhill Cannabis ETF (”WEED ETF”) är utformad för att erbjuda investerare exponering mot cannabissektorn. Fonden investerar i olika cannabisrelaterade företag, inklusive:

(i) cannabisproducenter och distributörer,

(ii) cannabisrelaterade teknikföretag och

(iii) ytterligare cannabisrelaterade sidoföretag.

Roundhill Cannabis ETF kan använda totalavkastningsswappar för att ge exponering mot USA-fokuserade cannabisföretag. Totalavkastningsswappar är OTC-derivat som ger fonden exponering mot de underliggande referenstillgångarna (d.v.s. MSO:er).

Totalavkastningsswappar introducerar motpartsrisk via prime brokers som fonden samarbetar med.

WEED ger exponering mot

Amerikanska multistatsoperatörer (”MSOs”) som Curaleaf, Trulieve, GTI och Verano, genom att få exponering via totalavkastningsswappar.

Underordnade cannabisföretag som Leafly, WM Technology (Weedmaps) och Innovative Industrial Properties.

Utländska cannabisföretag, inklusive kanadensiska operatörer som Tilray och Canopy Growth.

Höjdpunkter

Den globala legala cannabismarknaden förväntas generera mer än 61 miljarder dollar i försäljning till 2026, mer än en fördubbling av 2021:s 29 miljarder dollar i försäljning. (BDSA)

Cannabis är för närvarande lagligt i någon form i 37 amerikanska stater och Washington D.C, inklusive 18 stater som har reglerade fritidsmarknader. Den positiva regulatoriska farten förväntas fortsätta under kommande år, med den tätbefolkade Tri-State-marknaden (Connecticut, New York, New Jersey) som förväntas komma online 2022 och 2023. Den legala cannabisförsäljningen i USA förväntas överstiga 28 miljarder dollar 2022. (Bloomberg Intelligence, BDSA)

Cannabis är fortfarande olagligt på federal nivå i USA och potentiell federal legalisering skulle utgöra en betydande medvind för sektorn. I april 2022 antog det amerikanska representanthuset MORE Act, som skulle tjäna till att avkriminalisera cannabis på federal nivå.

Handla WEED ETF

Roundhill Cannabis ETF (WEED ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i WEED ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Roundhill Cannabis ETF (WEED ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Roundhill Cannabis ETF (WEED ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt %NamnKortnamn
13.06%CURALEAF HOLDINGS INC SWAPCURLF
9.86%GREEN THUMB INDUSTRIES INC SWAPGTBIF
7.83%VERANO HOLDINGS CORP SWAPVRNOF
7.76%TRULIEVE CANNABIS CORP SWAPTCNNF
5.61%TERRASCEND CORP SWAPTRSSF
5.13%CANOPY GROWTH CORPCGC
5.00%CRESCO LABS INC-SUBORDINATE SWAPCRLBF
4.76%INNOVATIVE INDL PPTYS INCIIPR
4.67%TILRAY BRANDS INCTLRY
4.48%CRONOS GROUP INCCRON

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.