Nyheter

WBKN ETF är en satsning på blockchainföretag från hela världen

Publicerad

den

WisdomTree Blockchain UCITS ETF (WBKN ETF) försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Blockchain UCITS Index (”Indexet”).

Beskrivning av WisdomTree Blockchain UCITS ETF USD Acc

WisdomTree Blockchain UCITS ETF USD Acc investerar i aktier med fokus på Blockchain, Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). WisdomTree Blockchain UCITS ETF USD Acc är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

WisdomTree Blockchain UCITS-index spårar globala företag från utvecklade och tillväxtländer som är eller kommer att vara en del av blockchain-ekosystemet. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Varför investera?

• Blockchain-tekniken är en revolution i framställning och kan vara användbar varhelst det behövs en transparent, oföränderlig och digital registrering av information. Det underbygger många megatrender: Decentraliserad ekonomi, Web 3.0, Metaverse, för att nämna några. Fonden erbjuder tillgång till en renodlad strategi genom direktinvesteringar i börsnoterade företag, som främst är involverade i blockchain- och kryptovalutateknologier

• Investera i företag som drar nytta av den höga tillväxtpotentialen hos blockkedje- och kryptovalutateknologier och som uppfyller vissa riskhanteringskriterier, såväl som minimikrav på likviditet och även WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning)

ETF utnyttjar WisdomTrees arv av innovation och självindexering samt WisdomTrees globala digitala tillgångsteams kunskap om blockkedjan och erfarenhet tack vare interaktion med partners i ekosystemet för kryptovaluta

• ETFen är fysiskt uppbackad och UCITS-kompatibel

Potentiella risker

• Även om indexet skapades för att välja ut företag med en relativt högre exponering för blockkedjerelaterade affärsmodeller, finns det ingen garanti för att detta mål kommer att uppnås

• En investering i aktier kan uppleva hög volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering

• Högre tillväxtföretag som de som spelar en roll i megatrender tenderar att handlas till högre värderingar. Investeraren bör överväga risken som följer med högre värderingar som en del av alla investeringsbeslut

• Investeringsrisken kan vara koncentrerad till specifika sektorer, länder, företag eller valutor

• Denna lista täcker inte alla risker – ytterligare risker beskrivs i KIID och prospekt

Handla WBKN ETF

WisdomTree Blockchain UCITS ETF USD Acc (WBKN ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWBLK
London Stock ExchangeGBXBKCN
London Stock ExchangeUSDWBLK
XETRAEURWBKN

Största innehav

NamnKortnamnLandVikt %
1. Robinhood Markets Inc – AHOOD USUS14.36%
2. Signature Bank/New York NYSBNY UQUS12.58%
3. Silvergate Capital Corp-Cl ASI USUS11.50%
4. Coinbase Global Inc -Class ACOIN USUS11.37%
5. Block Inc – ASQ USUS10.64%
6. Riot Blockchain IncRIOT USUS10.60%
7. Marathon Digital Holdings IncMARA USUS8.63%
8. Monex Group Inc8698 JTJP5.87%
9. Hut 8 Mining CorpHUT USCA3.43%
10. Canaan IncCAN USCN2.09%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version