Nyheter

WBIT ETN ger exponering mot priset på Bitcoin

Publicerad

den

WisdomTree Bitcoin (WBIT ETC) är en fysiskt backad Exchange Traded Product (ETP) som är utformad för att erbjuda aktieägarna ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för Bitcoin-priset. ETP möjliggör enkel åtkomst till investerare, omsättbarhet, transparens och institutionella depålösningar inom en robust fysiskt stödd struktur.

WisdomTree Bitcoin investerar i Bitcoin

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,95% p.a. WBIT ETN replikerar prestandan för det underliggande indexet med en skuldförpliktelse med säkerhet som backas upp av fysiska innehav av Bitcoin. WisdomTree Bitcoin har 185 miljoner GBP under förvaltning. WBIT ETN är äldre än 1 år och har sitt säte i Jersey.

Viktigaste fördelarna

Fysiskt uppbackad av Bitcoin. Varje andel har en motsvarande Bitcoin -rättighet som är professionellt säkrad i ”kylförvaring”.

WisdomTree är världsledande på att säkra fysiska metaller som ligger till grund för ETP och har använt samma struktur för att skydda fondinnehav

Noterat och omsättbart på schweiziska börsen (SIX) och Xetra, eller tillgängligt via Over the Counter Trade facilitation (OTC)

Intra-day trading on-exchange tillgänglig i amerikanska dollar och euro

Institutionella lösningar för förvaring av kryptovaluta som utvärderas och övervakas kontinuerligt av WisdomTree

ETP -strukturen passar sömlöst inom nuvarande portföljhanteringsstrukturer

Potentiella risker

En investering i denna produkt innebär en viss risk. Varje beslut att investera bör baseras på informationen i det relevanta prospektet. Blivande investerare bör inhämta oberoende redovisnings-, skatte- och juridisk rådgivning och bör rådfråga sina professionella rådgivare för att säkerställa att denna produkt är lämplig som en investering för sina egna förhållanden

Värdet på denna produkt kan gå upp eller ner och en säkerhetsinnehavare kan förlora en del av eller hela det investerade beloppet

Priset på Bitcoin kan fluktuera kraftigt och kan påverkas av faktorer som investerares känsla, utbud och efterfrågan, de globala finansmarknaderna och andra politiska, finansiella eller ekonomiska händelser

När som helst kan det pris till vilket ETP handlar på en börs kanske inte korrekt återspegla priset på Bitcoin.

Kylförvaring: Privata nycklar som används för att signera transaktioner och bevisa att ägandet av medel finns på enheter som kräver manuellt ingripande för att extrahera.

Handla WBIT ETN

WisdomTree Bitcoin (WBIT ETN) är en fysiskt backad Exchange Traded Product (ETP) som handlas på bland annat Euronext Amsterdam och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDBTCW
Euronext ParisEURWBTC
SIX Swiss ExchangeUSDBTCW
XETRAEURWBIT
SIX Swiss ExchangeEURBTCW

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version