Nyheter

Warren Buffet satsar på japanska tradingföretag

Publicerad

den

”The Land of the Rising Sun” har fångat den värdesatsande gurun Warren Buffetts intresse. I synnerhet sätter Berkshire Hathaway VD satsningar på de fem stora japanska handelsföretagen, vilket kan påverka Japan-fokuserade börshandlade fonder (ETF).

”Ordföranden och VD för Berkshire Hathaway tillkännagav söndag – hans 90-årsdag – att hans företag har förvärvat en drygt 5% andel i vart och ett av de fem ledande japanska handelsföretagen. Företagen är Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. och Sumitomo Corp” sade en artikel i CNBC. ”Berkshire sa att det förvärvade innehaven under en cirka tolvmånadersperiod genom regelbundna köp på Tokyobörsen. Baserat på fredagens slutkurser för handelshusen skulle en andel på 5% i varje handelshus värderas till cirka 6,25 miljarder dollar. ”

Buffett, för det mesta, har varit tyst under pandemisäljarnas höjd, men nu när fler ekonomier ser ut att öppna igen börjar hans investeringsaktivitet öka. Tidigare köpte Buffett en andel i Barrick Gold eftersom priserna på ädelmetall har samlats i slutet av osäkerheten i Covid-19.

Nu riktar Buffett uppmärksamheten mot Japan

”De japanska handelsföretagen – kända som sogo shosha – är konglomerat som importerar allt från energi och metaller till mat och textilier till resursknappa Japan”, säger CNBC-artikeln vidare. ”De tillhandahåller också tjänster till tillverkare. Handelshusen har hjälpt till att växa den japanska ekonomin och bidragit till globaliseringen av sin verksamhet. ”

Investerare som letar efter japansk aktiexponering kan se ETF:er titta Goldman Sachs ActiveBeta Japan Equity ETF (GSJY). GSJY strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som nära motsvarar resultatet för Goldman Sachs ActiveBeta® Japan Equity Index.

Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att investera minst 80% av sina tillgångar (exklusive säkerheter som innehas av värdepappersutlåning) i värdepapper som ingår i dess underliggande index, i depåbevis som representerar värdepapper som ingår i dess underliggande index och i underliggande aktier med avseende på av depåbevis som ingår i dess underliggande index, som är utformat för att leverera exponering för japanska emittenters aktier.

Eftersom GSJY är en ActiveBeta®-ETF betyder det att den följer en metod som söker prestanda som syftar till att välja aktier baserat på väletablerade attribut för prestanda samtidigt som de är riktmärkesmedvetna. Som sådan uppnås faktordiversifiering med fyra distinkta prestandaattribut: bra värde, stark fart, hög kvalitet och låg volatilitet.

Dessutom är ActiveBeta® ETF: er bland de mest konkurrenskraftiga ETF:erna på marknaden. Exempelvis är kostnaden för Goldman Sachs ActiveBeta® Japan Equity ETF 25 räntepunkter, jämfört med branschgenomsnittet för smarta beta-ETF på 48 punkter.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version