Följ oss

Nyheter

WADA ETP ett certifikat som spårar Cardano

Publicerad

den

WisdomTree Cardano (WADA ETP) är en fysiskt uppbackad börshandlad produkt (ETP) designad för att erbjuda aktieägare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot Cardanos pris. ETP tillhandahåller enkel investerartillgång, handelsbarhet, transparens och institutionella förvaringslösningar inom en robust struktur med fysiskt stöd.

WisdomTree Cardano (WADA ETP) är en fysiskt uppbackad börshandlad produkt (ETP) designad för att erbjuda aktieägare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot priset på Cardano. Denna ETP tillhandahåller enkel investerartillgång, handelsbarhet, transparens och institutionella förvaringslösningar inom en robust struktur med fysiskt stöd.

WisdomTree Cardano ETP (börshandlad produkt) ger investerare en enkel, säker och kostnadseffektivt sätt att få exponering för priset på Cardano (ADA), myntet som används på Cardano blockchain.

Att investera i Cardano via en börshandlad produkt tillåter investerare att använda det bästa av traditionell finansiell infrastruktur och produktstrukturering. ETP tillåter investerare att få tillgång till Cardano utan att behöva hålla kryptotillgångarna direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain och kryptoinfrastruktur på något sätt.

Cardano: en decentraliserad mjukvaruplattform

Cardano skapades 2015 av teknologerna Charles Hoskinson och Jeremy Wood, båda tidiga bidragsgivare till Ethereum. Ett av ett antal konkurrerande layer-1 smart kontrakt blockchain-nätverk, gör Cardano det möjligt för ägare av sin ADA-kryptotillgång att driva sitt nätverk och rösta om ändringar av dess programvaruregler. På samma sätt kan utvecklare använda Cardano blockchain för funktioner inklusive att köra anpassad programmeringslogik (smarta kontrakt), som möjliggör utveckling av decentraliserade applikationer.

Cardano skiljer sig från de andra projekten genom att betona sin sakkunniga granskade, forskningsdrivna syn på design, som syftar till att uppnå en akademisk stringens som den tror kommer att driva fram den eventuella adoptionen av dess teknologi.

Varför investera i Cardano?

Internets framtid: Vissa investerare tror att det sannolikt kommer en nästa fas av internetrevolutionen (ibland kallas Web3) och att blockkedjenätverk som Cardano kommer att utgöra en del av denna utveckling. Om Cardano förblir en av de viktigaste utmanare i denna begynnande revolution, bör dess myntvärde i slutändan vara knutet till framgången för denna plattform och ekosystemet byggt på det.

Detta certifikat kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

Handla WADA ETP

WisdomTree Cardano (WADA ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Euronext Paris och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISINSEDOL
Euronext(FR)EURADAWGB00BNGJ9J32BPW7J51
Euronext(NL)USDADAWGB00BNGJ9J32BPW7GG1
SIXCHFADAWGB00BNGJ9J32BPW7GF0
XetraEURWADAGB00BNGJ9J32BPW7J62
SIXUSDADAWGB00BNGJ9J32BNGJ9J3

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Bygga din Shariah-kompatibla portfölj med ETFer

Publicerad

den

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Handla HBKU ETF

HSBC Global Sukuk UCITS ETF (HBKU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptoföretaget Copper startar digital värdepappersmäklare i Abu Dhabi

Publicerad

den

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Copper Securities, den nya enheten som erbjuder exekutions- och förvaringstjänster, arbetar med emiratets Financial Services Regulatory Authority (FSRA) för att ha de nödvändiga godkännandena på plats i början av 2024.

Flytten har underlättats av Coppers nyligen förvärvade Securrency Capital, en Abu Dhabi-baserad division av Securrency-tokeniseringsplattformen som inte ingick i förvärvet av Securrency Inc. av Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) i oktober.

Kryptoföretaget Copper ansluter sig till en växande kohort av kryptoföretag som ser till Förenade Arabemiraten, som erbjuder större regleringstydlighet för digitala tillgångar än många andra jurisdiktioner. Coppers vd Dmitry Tokarev hänvisade till Abu Dhabi som ”kapitalets huvudstad”, och pekade på regionens ackumulering av institutionella tillgångar.

”Abu Dhabi är mer institutionellt och mer fokuserat kring kapitalförvaltning, och det är precis vad Copper är; vi har bara institutionella kunder”, sa Tokarev. ”Även om det inte finns en stor detaljhandelsmarknad här, hittar du alla stora institutioner, hedgefonder och statliga förmögenhetsfonder.”

En stadig konvergens mellan traditionella finansiella (TradFi) VVS och blockchain-teknik är på gång, när banker och kapitalförvaltare pressar på för att symbolisera traditionella finansiella tillgångar.

Copper Securities kommer att erbjuda saker som automatiserad behandling av företagsåtgärder, avvecklingar, påfyllningar och ombalanseringar, och det finns planer på att införa tillämpningar för värdepappersfinansiering, utlåning och betalningar under det kommande året.

Fortsätt läsa

Nyheter

97 % av alla Bitcoin kommer att utvinnas i april 2024 för den fjärde halveringen

Publicerad

den

Som en återstod: Den enskilt viktigaste händelsen för Bitcoin är halveringen. Satoshi Nakamoto kodade Bitcoin till hälften av belöningsutbetalningarna till gruvarbetarna var 210 000:e block.

Som en återstod: Den enskilt viktigaste händelsen för Bitcoin är halveringen. Satoshi Nakamoto kodade Bitcoin till hälften av belöningsutbetalningarna till gruvarbetarna var 210 000:e block.

Denna händelse inträffar ungefär vart fjärde år och är en form av konstgjord inflationskontroll, liknande en centralbank som trycker mindre pengar.

Halveringen säkerställer att det totala utbudet av Bitcoin-tak på 21 miljoner, vilket gör det till en deflationär tillgång.

I enklare termer, ju längre tiden går, skapas allt mindre Bitcoin. Alla andra fiatvalutor som finns är inflationsdrivande till sin natur. Allt eftersom mer tid går skapas fler, vilket gör den valuta du har mindre värd.

Det är detta som skiljer Bitcoin från allt annat och varför många tror att det är en digital värdebevarare.

Som en funktion av ekonomin och när Bitcoins adoptionshastighet växer, betyder detta att efterfrågan med stor sannolikhet kommer att överträffa utbudet med stor marginal.

Diagrammet nedan visar tidigare halveringshändelser och deras marknadseffekt.

Källa: Jacob Canfield

Fortsätt läsa

Populära