Följ oss

Nyheter

VVSM ETF en europeisk halvledarfond

Publicerad

den

VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF (VVSM ETF) investerar i det övergripande resultatet för företag som är involverade i halvledarproduktion och utrustning.

VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF (VVSM ETF) investerar i det övergripande resultatet för företag som är involverade i halvledarproduktion och utrustning.

• Index strävar efter att spåra de mest likvida företagen i branschen baserat på börsvärde och handelsvolym

• Portföljen kan inkludera både inhemska och amerikanska börsnoterade utländska företag, vilket möjliggör förbättrad industrirepresentation

• Företag måste få minst 50 % av de totala intäkterna från produktion av halvledare och halvledarutrustning för att initialt vara kvalificerade för indexet

Beskrivning av VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF

VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF investerar i aktier med fokus på halvledarföretag från hela världen. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 585 miljoner GBP under förvaltning. VVSM ETF är yngre än 1 år och hemvist i Irland.

Handla VVSM ETF

VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF (VVSM ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURSMH
London Stock ExchangeGBPSMGB
London Stock ExchangeUSDSMH
SIX Swiss ExchangeCHFSMHV
XETRAEURVVSM

Största innehav

VärdepapperTickerVikt %
NVIDIA CORPNVDA US11.33
ASML HOLDING NVASML US9.38
TAIWAN SEMICONDUCTOR MANUFACTURING CO LTSM US9.23
INTEL CORPINTC US8.73
TEXAS INSTRUMENTS INCTXN US7.51
BROADCOM INCAVGO US6.62
ADVANCED MICRO DEVICES INCAMD US6.48
QUALCOMM INCQCOM US6.12
APPLIED MATERIALS INCAMAT US5.42
ANALOG DEVICES INCADI US3.66

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *