Nyheter

VLEU ETF köper lågvolatila aktier i Europa

Publicerad

den

BNP PARIBAS EASY ESG LOW VOL EUROPE [UCITS ETF, C] (VLEU ETF) är en indexföljande passivt förvaltad fond. Delfonden strävar efter att replikera utvecklingen för BNP Paribas Low Vol Europe ESG (NTR)-index (Bloomberg: BNPIFELE-index) ( indexet) genom att investera i aktier utgivna av företag som ingår i indexet, med respekt för indexets viktning (full replikering), eller genom att investera i en ersättningskorg som består av bland annat aktier i företag, räntebärande värdepapper eller kontanter (syntetisk replikering) .

Indexet består av aktier i europeiska företag vars historiska volatilitet är låg, samtidigt som man tar hänsyn till en miljömässig, social och Styrningskriterier (ESG) (minskning av koldioxidutsläpp, humankapital, företagsstyrning etc.). Därför exkluderas företag som är inblandade i diskutabel verksamhet, föremål för betydande brott mot principerna i FN:s Global Compact eller företag som har varit inblandade i allvarliga kontroverser relaterade till ESG från indexet.

Den typ av tillvägagångssätt som implementeras här är Bäst i klassen (Bäst i klassen identifierar ledare inom varje sektor baserat på bästa miljö-, sociala och styrningsmetoder (ESG), samtidigt som man undviker de som innebär höga risknivåer och inte gör det uppfylla minimistandarder för ESG). Indexets extrafinansiella strategi, som genomförs vid varje steg i investeringsprocessen, kan innefatta metodologiska begränsningar såsom risken förknippad med ESG-investeringar eller indexombalanseringen.

Beskrivning av BNP Paribas Easy Equity Low Volatility Europe UCITS ETF

BNP Paribas Easy Equity Low Volatility Europe UCITS ETF investerar i aktier med fokus Låg Volatilitet/Riskvägd, Europa. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. BNP Paribas Easy Equity Low Volatility Europe UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 80 miljoner GBP under förvaltning. VLEU ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

BNP Paribas Equity Low Vol Europe-index följer europeiska aktier med låg volatilitet.

Handla VLEU ETF

BNP Paribas Easy Equity Low Volatility Europe UCITS ETF (VLEU ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURVLEU
Borsa ItalianaEUREVOE
Euronext ParisEUREVOE
SIX Swiss ExchangeEUREVOE
XETRAEURVLEU

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version