Nyheter

Virtune får grönt ljus för att lista krypto-ETPer i Europa

Publicerad

den

Den svenska digitala kapitalförvaltaren Virtune har fått myndighetsgodkännande att lansera sina första krypto-ETPer i Europa.

Kryptoemittenten sa att de skulle lista sin första krypto-ETP på Nasdaq Stockholm under andra kvartalet i år, Virtune Crypto Top 10 Index ETP, som erbjuder investerare exponering mot de 10 ”ledande” kryptovalutorna som godkänts av Nasdaq.

ETPen kommer att vara 80 % viktad till bitcoin och ethereum och ha en total kostnadskvot (TER) på 1,95 procent.

Den Stockholmsbaserade gruppen sa att godkännandet var grönt belyst av Finansinspektionen (FSA) tidigare denna månad, vilket ger den möjligheten att notera ETPer på reglerade marknadsbörser över hela kontinenten.

Investerare kommer att kunna komma åt produkterna via sina banker, mäklare och sparplattformar.

Virtune tillade att det skulle vara ute efter att bygga ett krypto-ETP-sortiment bestående av ETPer för enstaka tillgångar, ETPer för korgkryptering och ETPer för kryptoindex.

Det kommer också att se till att lägga till decentraliserade finansieringsverktyg som staking.

Christopher Kock, VD för Virtune, sa: ”Vi är glada över att kunna erbjuda investeringsprodukter till investerare i hela Norden och utanför. Vi är medvetna om att regelverket i Sverige har varit ett stöd för sådana godkända reglerade investeringsbolag, som Virtune, och vi välkomnar dess övervägande.”

Förra veckan godkände EU-lagstiftare lagförslaget Markets in Crypto Assets (MiCA), som hyllades som ett landmärke för kryptovalutor över hela Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version