Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 28 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 28 2015

Vinnare och förlorare ETFer vecka 28 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 28 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

Efter en vecka när vi ganska snabbt vande oss vid röda siffror och fallande aktiekurser är det ganska trevligt att se hur det faktiskt fanns börshandlade fonder som steg. I och med att dessa börshandlade fonder steg innebär det också att de underliggande aktierna har gått upp, en ETF är ju en replikering eller en spegel av de underliggande tillgångarna.

Under veckan som gick skrev vi om vad den kinesiska börskraschen innebär, och det går att konstatera att placerarna valt att ta sin tillflykt till sektorer som fastigheter och Utilities. REITs fortsätter att vara en uppskattad tillgång.

Bland de tillgångar som gick sämst återfinns förvånande nog bara en enda börshandlad fond med fokus på den kinesiska marknaden, iShares China Large-Cap ETF (NYSEArca: FXI) som med ett fall på -6,66 procent ändå klarade sig bra, relativt omständigheterna. I övrigt har fallet för oljan fått inte bara denna tillgång utan även alternativa råvaror som kol och uran att backa kraftigt.

Vinnare

Vanguard REIT ETF (NYSEArca: VNQ) +2,17 procent
Consumer Staples Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLP) +2,1 procent
Utilities Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLU) +1,75 procent
iShares U.S. Real Estate ETF (NYSEArca: IYR) +1,68 procent
iShares U.S. Utilities ETF (NYSEArca: IDU) +1,58 procent

Förlorare

iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -7,54 procent
Market Vectors Rare Earth/Strategic Metals ETF (NYSEArca: REMX) -7,51 procent
Market Vectors Coal ETF (NYSEArca: KOL) -7,2 procent
Global X Uranium ETF (NYSEArca: URA) -6,75 procent
iShares China Large-Cap ETF (NYSEArca: FXI) -6,66 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.