Nyheter

Vill du leva bättre och renare? Det finns en fond för det också

Publicerad

den

Vill du leva bättre och renare? Det finns nu en ETF för detta, Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX) som har lanserats på London Stock Exchange och tyska Xetra.

Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX)

Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX) är inriktat på företag med tonvikt på att erbjuda en hälsosammare livsstil och miljöpåverkande varor och tjänster. Denna fond försöker dra nytta av ett brett utbud av produkter och tjänster som gynnas av det accelererande strukturella skiftet i konsumentutgifterna mot renare och mer miljövänliga lösningar.

DTOX erbjuder exponeringar i fem segment:

• Renare mat och mat

• Renare hälsa och skönhet

• Renare byggnad och infrastruktur

• Renare transport

• Renare energi

Varför investera i DTOX?

En vanlig trend: Cleaner Living har alltmer gått in i mainstream under de senaste åren när konsumenterna blir allt mer medvetna om ingredienserna och materialen som används i maten de äter och de produkter de konsumerar. Efterfrågan på renare produkter och lösningar är uppenbar i nästan alla aspekter av vardagen – när du är i snabbköpet, när du köper nya apparater, nya produktintroduktioner och företagens M & A -verksamhet.

ESG Screen och artikel 8 ETF: DTOX har en ESG-skärm för sina beståndsdelar för att följa internationella standarder som rör miljöskydd, mänskliga rättigheter, arbetsmetoder, antikorruption och kontroversiell vapenutveckling. DTOX kvalificerar sig som en artikel 8 -produkt enligt förordningen om hållbar finansiell upplysning (SFDR).

Hög renhet: Fonden skapas med hjälp av Tematicas tematiska styrkort, vilket garanterar en hög renhet med beståndsdelar som får 80+% av sina intäkter eller intäkter från strukturförändringen som driver ett renare liv.

Risker: Investeringsrisken kan koncentreras till specifika sektorer, länder, valutor eller företag. Detta innebär att fonden kan vara mer känslig för eventuella lokaliserade ekonomiska, marknadsmässiga, politiska eller regulatoriska händelser.

Indexets ESG –standarder begränsar antalet värdepapper som är berättigade att inkluderas i indexet. Som ett resultat kan indexet och som sådan fonden ha större vikt i värdepapper, industrisektorer eller länder som underpresterar marknaden som helhet eller underpresterar andra fonder som screenas för ESG –standarder, eller som inte screenar för sådana standarder.

Handla DTOX ETF

Cleaner Living ESG-S UCITS ETF (DTOX) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURDTOX
London Stock ExchangeGBPDTOP
London Stock ExchangeUSDDTOX
XETRAEURDTOX

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version