Nyheter

VGK ETF en av de billigaste fonderna för europeiska aktier

Publicerad

den

Vanguard FTSE Europe Index Fund ETF (VGK ETF) erbjuder en bred exponering mot de utvecklade ekonomierna i Europa och sprider innehav över mer än ett dussin marknader. Som sådan kan denna ETF vara ett effektivt verktyg för investerare som vill luta exponeringen mot denna region i världen.

De som söker bredare exponering för ex-U.S.A. utvecklade marknader kanske föredrar en fond som VEA, som också inkluderar Stillahavsekonomier. För dem som söker exponering mot utvecklade europeiska ekonomier är VGK kanske det bästa ETF-alternativet som finns. Denna ETF erbjuder exponering som är balanserad mellan länder, sektorer och enskilda innehav; med nästan 500 komponentvärdepapper är koncentrationen till ett namn minimal.

Vanguard FTSE Europe Index Fund ETF (VGK ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,08 procent, vilket gör den till en av de billigaste fonderna för europeiska aktier som finns på marknaden.

Produktsammanfattning

Syftar till att spåra resultatet för FTSE Developed Europe All Cap Index, som mäter investeringsavkastningen för aktier utgivna av företag på de stora marknaderna i Europa.

Innehar aktier i företag i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz och Storbritannien.

Följer en passivt hanterad, full-replikeringsmetod.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra resultatet för ett jämförelseindex som mäter investeringsavkastningen för aktier utgivna av företag på de stora marknaderna i Europa. Fonden använder sig av en indexerande investeringsmetod genom att investera alla, eller i stort sett alla, sina tillgångar i stamaktier som ingår i FTSE Developed Europe All Cap Index. Indexet är ett börsvärdevägt index.

Handla VGK ETF

Vanguard FTSE Europe Index Fund ETF (VGK ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i VGK ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Vanguard FTSE Europe Index Fund ETF (VGK ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Vanguard FTSE Europe Index Fund ETF (VGK ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Värdepapper
Nestle SA
ASML Holding NV
Roche Holding AG
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE
Novartis AG
AstraZeneca plc
Novo Nordisk A/S
Royal Dutch Shell plc
SAP SE
Siemens AG

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version