Nyheter

VDTE ETF köper amerikanska statsobligationer och hedgas i Euro

Publicerad

den

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF EUR Hedged Accumulating (VDTE ETF) använder sig av en passiv förvaltning – eller indexering – investeringsmetod, genom fysiskt förvärv av värdepapper, och strävar efter att följa resultatet för Bloomberg Global Aggregate US Treasury Float Adjusted Index (”Indexet”).

Fonden investerar i ett representativt urval av obligationer som ingår i indexet för att nära matcha indexets kapital- och inkomstavkastning.

Indexet mäter resultatet för en bred spridning av obligationer denominerade i US-dollar som betalar en fast ränta utgiven av den amerikanska staten.

Obligationer i indexet har en löptid längre än ett år och är i allmänhet investment grade.

I mindre utsträckning kan fonden investera i liknande typer av statsobligationer utanför Indexet.

Beskrivning av Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF EUR Hedged Accumulating

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF EUR Hedged Accumulating investerar i statsobligationer med fokus på USA. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har AAA-betyg. Detta är högsta möjliga kreditvärdighet. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,12 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF EUR Hedged Accumulating har tillgångar på 191 miljoner euro under förvaltning. VDTE ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Bloomberg Global Aggregate US Treasury Float Adjusted (EUR Hedged)-index spårar amerikanska statsskulder, utgivna av den amerikanska regeringen. ”Flottjusterad” betyder att indexet inte tar hänsyn till obligationer som är otillgängliga för allmänheten. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla VDTE ETF

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF EUR Hedged Accumulating (VDTE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

VärdepapperValutaKortnamn
gettexEURVDTE
Borsa ItalianaEURVDTE
XETRAEURVDTE

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version