Följ oss

Nyheter

Växande cannabisutsikter

Publicerad

den

Växande cannabisutsikter

När reglerna och lagarna kring marijuana börjar lossna, och vi ser en ökad användning av gen på det en gång bevakade läkemedlet, börjar fler företag att dabblera och expandera till cannabisindustrin. I dag kan investerare också få tillgång till tillväxtmöjligheten och växande cannabisutsikter genom börshandlade fondstrategier

Placerarna tittar på cannabishandeln. Till exempel kommunicerade Marlboro cigaretttillverkaren Altria en investering på 1,8 miljarder dollar till en odlare. Tidigare har Corona-bryggaren Constellation Brands investerat nästan 4 miljarder dollar i denna växande industri, rapporterade Wall Street Journal.

”Investerarna på Wall Street är väldigt mycket intresserade,” berättade Tim Taggart, president för American Growth Fund för WSJ. Taggart varnade dock för att det fortfarande finns ett långvarigt stigma eftersom finansinstituten fortfarande är extremt försiktiga med tillsynsmyndigheterna.

45 cannabisföretag

Den snabba tillväxten i cannabishandeln stärktes av Kanadas beslut att legalisera marijuana i oktober 2018. Förflyttningen fick ett ljus under riskkapitalinvesteringar och -affärer, och vid utgången av 2018 noterades åtta cannabisföretag på Toronto-börsen och 37 på junior TSX Venture Exchange. Totalt 45 stycken.

Samtidigt förblir utvecklingen i USA mer konvolutad. Medan vissa stater har legaliserat marijuana, och tillåter ”mom and pop” butiker att sälja produkten, klassar den federala regeringen fortfarande marijuana som ett ”schema 1” -läkemedel eller samma kategori som heroin. Följaktligen anses hantering av eventuella finanser associerade med marijuana som ett brott.

Medan de stora institutionella pengarna har varit långsamma för att komma igenom finansiella bestämmelser för att investera i utrymmet, kom småspararna snabbt igång. Några har vänt sig till cannabisrelaterade ETFs, såsom ETFMG Alternative Harvest ETF (NYSEArca: MJ), den första amerikanska börsnoterade ETFen som kom att rikta sig mot cannabis och marijuanindustrin. En annan ETF är AdvisorShares Vice ETF (NasdaqGM: ACT), vilket inkluderar en mindre viktning mot industrin.

ETFMG Alternative Harvest ETF har en kraftig vikt mot kanadensiska företag, tillsammans med en mindre position i amerikanska företag.

Medan AdvisorShares Vice ETF inte är inriktad på cannabisindustrin, ingår företagen som får minst 50% av sina nettoinkomster från marijuana- och hampindustrin eller har minst 50% av sina företags tillgångar till laglig forskning och utveckling av cannabis eller cannabinoid -Relaterade produkter.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.