Nyheter

Världens största urangruva höjer produktionsmålen

Publicerad

den

Världens största urangruva höjde sitt produktionsmål för 2024, med hänvisning till en växande efterfrågan på kärnbränsle i en miljö med globala energisäkerhetsproblem.

Kazakstan-baserade Kazatomprom sa att företaget planerar att öka produktionen med ~10% 2024, eller 2K-3K ton mer än tidigare planerat, till 25K-25.5K ton 2024, motsvarande 65M-66M pund uranoxid.

”Vi tror att den grundläggande förändringen i balansen mellan utbud och efterfrågan fortfarande är på gång, med en illusion av oändligt sekundärt utbud, vilket skapar pågående möjligheter för Kazatomprom som en primär leverantör som upprätthåller ett disciplinerat tillvägagångssätt”, sa företaget.

BMO-analytiker Alexander Pearce sa att ökningen representerar den första verkliga lättnaden av utbudsbegränsningar sedan 2017 och kan ses som ett tecken på förtroende för att förbättra de underliggande uranfundamenten.

Cameco (CCJ) rapporterade starka resultat för andra kvartalet, och när ”uran gör en comeback, börjar marknaden märka”, skriver Michael Wiggins de Oliveira i en hausseartad analys som nyligen publicerades på Seeking Alpha.

Handla URNU ETF

Global X Uranium UCITS ETF USD Accumulating (URNU ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version