Nyheter

Världens första Polkadot ETP noteras på SIX Exchange

Publicerad

den

21Shares AG lanserar världens första Polkadot (DOT) ETP den 4 februari 2021. 21Shares AG, en av de ledande emittenterna av kryptobörshandlade produkter (ETP), meddelar att bolaget lanserar den första Polkadot ETP någonsin på schweiziska börsen (SIX Exchange). Företaget nämnde också att Polkadot ingick i 21Shares HODL-korg ETP som den näst största beståndsdelen.

Polkadot är ett flerkedjigt protokoll med öppen källkod som tillåter överföring av data eller tillgångar över kedjor. Det fungerar som en struktur som tillåter annars oberoende blockkedjor att kommunicera med varandra.

Polkadot (DOT) är den femte största kryptovalutan i världen med ett totalt marknadsvärde på mer än 15 miljarder dollar. DOT handlar för närvarande nära $ 17, en ökning med mer än 80% sedan början av 2021. DOTs marknadsvärde hoppade över Cardano, Litecoin och Chainlink i januari.

I en kommentar till det senaste tillkännagivandet sade Hany Rashwan, VD för 21Shares AG: ”Europeiska investerare närmar oss att lansera nya produkter baserat på andra viktiga kryptotillgångar för att möjliggöra dem enkel åtkomst utan behov av en privat nyckel eller oreglerade plånböcker och utbyten. Vi drar nytta av pålitliga partners för likviditetsförsörjningen och vid fortsatt institutionell efterfrågan lanserar vi DOT ETP för att ge investerare ett säkert, reglerat och enkelt sätt att få exponering för denna spännande nya blockchain-teknik. ”

Fysiskt uppbackade Polkadot ETP

Företaget nämnde att varje tillgänglig aktie i Polkadot ETP kommer att backas upp av fysiska DOT-tokens. ”DOT ETP gör det möjligt för kunder att investera, diversifiera genom olika ETP:er och få exponering för applikationen för flera kedjor som möjliggör interkompatibilitet mellan kedjor på en nivå som tidigare inte var möjlig via deras traditionella mäklare eller bank. ETP-strukturen innebär att produkten drar nytta av 100% fysisk säkerhet. Dessutom säkerställs valutalikviditetsförsörjning av våra befintliga ETP-marknader som har stöttat oss sedan starten redan i november 2018. Detta gör det möjligt för ännu mer konservativa institutioner att säkert hålla denna tillgångsklass via en börshandlad produkt, ”står det i det officiella tillkännagivandet.

Populära

Exit mobile version