Nyheter

VanEck lanserar fysiskt uppbackad Bitcoin ETN på Deutsche Börse Xetra

Publicerad

den

Efter att ha misslyckats med att få godkännande från SEC 2019 får investeringsföretaget VanEck äntligen ut en Bitcoin ETP på marknaden. Efter att ha spenderat mycket av 2019 med att utan större framgång bedriva lobbyverksamhet för att få sin börshandlade fond, eller ETF, godkänd av United States Securities and Exchange Commission, har investeringsförvaltningsföretaget VanEck äntligen lanserat en Bitcoin-uppbackade börshandlad produkt.

Enligt en tweet från 25 november från företagets digitala tillgångsstrateg Gabor Gurbacs är produkten emellertid ett certifikat. Den nya produkten är snarare en ETN än en ETF och är noterat inte på en amerikansk börs, utan Tysklands Deutsche Börse Xetra.

I stället för att vara en fond är ett ETN i huvudsak ett skuldinstrument som spårar en ibland svåråtkomlig marknad, som i detta fall är Bitcoin (BTC).

100 procent uppbackat av fysiska Bitcoins

VanEck Vectors Bitcoin ETN stöds 100% av fysiska Bitcoin och erbjuder investerare direkt exponering mot Bitcoin-marknaden i pålitligt format för andra reglerade börsnoterade produkter. Produktchef Dominik Poiger förklarade: ”Vår Bitcoin ETN är helt säkerställd. Detta innebär att pengarna som investeras i ETN faktiskt används för att köpa Bitcoin. På detta sätt representerar varje ETN en viss mängd Bitcoin. ”

Bitcoin kommer att deponeras och förvaras hos Liechtensteins baserade Bank Frick. VanEck satsade mycket på att försöka övertala SEC att godkänna sin Bitcoin-ETF under första delen av 2019, men till ingen nytta, och Chicago Board Options Exchange drog tillbaka förslaget i september, en månad innan det slutgiltiga beslutet skulle tas.

Som Cointelegraph rapporterade publicerade företaget nyligen en analys som visade att Bitcoin är mindre volatil än många aktier noterade på S&P 500.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version