Nyheter

VanEck lanserar certifikat som erbjuder exponering mot chainlink och smarta kontrakt

Publicerad

den

VanEck har lanserat två kryptobörshandlade certifikat (ETN) som erbjuder exponering mot chainlink och en korg med fem kryptovalutor i det smarta kontraktsutrymmet.

VanEck Chainlink ETN (VLNK) och VanEck Smart Contracts Leaders ETN (VSMA) är noterade på Deutsche Boerse med totala kostnadskvoter (TERs) på 1,50 %.

VLNK spårar prestandan för MVIS CryptoCompare Chainlink VWAP Close-index medan VSMA spårar CryptoCompare Smart Contract Leaders VWAP Close-index.

Chainlink, som först lanserades 2017, är baserat på ethereum-nätverket – som anses vara en marknadsledare inom området – och ”fungerar som en brygga mellan verklig data och smarta kontrakt”, sa VanEck.

VSMA spårar för närvarande fem av de ledande kryptovalutorna i det smarta kontraktsutrymmet utanför ethereum, bestående av ethereum, solana, cardano, polkadot och TRON, med en exponering på 30 % av portföljen.

Martijn Rozemuller, VD för VanEck, kommenterade lanseringarna: ”Med VSMA vill vi ge investerare möjligheten att investera i det smarta kontraktsekosystemet på ett diversifierat sätt, begränsa riskerna och dra nytta av långsiktiga trender.”

Smarta kontrakt är program på blockkedjan som gör att transaktioner kan ske säkert utan mellanhänder.

”De möjliggör snabba och säkra transaktioner utan mellanhänder, vilket gör dem till en viktig komponent i decentraliserad finansiering och framtidens finans”, tillade han.

”Smarta kontraktsplattformar har avsevärt ökat sin marknadsandel de senaste åren jämfört med andra blockkedjeapplikationer som rena betalningsapplikationer, kryptobörser eller stablecoins.”

I april lanserade VanEck tre krypto-ETN, VanEck Algorand (VGND), VanEck Terra ETN (VLNA) och VanEck FTX ETN (VFTX).

Handla VanEcks produkter

VanEck Chainlink ETN (VLNK) och VanEck Smart Contracts Leaders ETN (VSMA) är noterade på Deutsche Boerse.

Det betyder att det går att handla andelar i dessa certifikat genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version