Nyheter

VanEck ger tillgång till de två viktigaste teman inom hälsovårdsbranschen med ny fond

Publicerad

den

Kapitalförvaltaren VanEck listar VanEck Genomics and Healthcare Innovators UCITS ETF på Londonbörsen och tyska Xetrabörsen. Den nya ETF:n gör det möjligt för investerare att investera i en kombination av två av de viktigaste teman inom hälsovårdsbranschen: Genomik och digitalisering.

Genomics är en vetenskapsgren som studerar interaktionen mellan gener och genprodukter. ”Genetiska behandlingar, som en gång har ansetts vara experimentella och dyra, blir mer överkomliga och vanligare”, förklarar Martijn Rozemuller, VD på VanEck Europe. Genomikindustrin, som inriktar sig på framstående ämnen som behandling av cancer, åldrande och medfödda sjukdomar, är fortfarande i ett tidigt skede av sin utveckling och erbjuder därför fortfarande stor potential.

Dessutom har hälso- och sjukvårdsbranschen, som släpat efter med att ta till sig IT-lösningar före pandemin, sett en ökning av digitaliseringen under de senaste två åren. ”Ansikte mot ansikte möten med patienter var inte längre ett alternativ, och digitala lösningar kunde bevisa deras vardagliga livskraft inom hälso- och sjukvårdsbranschen”, förklarar Rozemuller. ”Än så länge är dock digitala lösningar fortfarande långt ifrån utbredda. Vi antar att det fortfarande finns utrymme för ytterligare tillväxt.”

Företag måste generera 50 procent av sina intäkter från en lista med åtta ämnen

Denna ETF följer MVIS Global Future Healthcare ESG Index, som spårar resultatet för företag som bidrar till genetiska och/eller digitala tillämpningar inom hälso- och sjukvården, vilket lägger till familjen av effekt-ETF:er som VanEck erbjuder i Europa. Från starten är företag som genererar minst 50 procent av sin försäljning inom följande områden berättigade att ingå i indexet:

• Hälsoterapier baserade på riktad modifiering av cellers genetiska kod eller med användning av mRNA

• Teknikplattformar som möjliggör utveckling av terapier för sjukvård baserade på genetik

• Laboratorieutrustning eller tjänster som används för att testa, koda eller utveckla genetikbaserade hälsoterapier

• Programvara för att underlätta medicinska konsultationer online

• Onlineapotek

• Programvara för hantering av medicinsk praxis och/eller patientjournaler

• Ambulatoriska medicinska IoT-enheter

Den ackumulerande VanEck Genomics and Healthcare Innovators UCITS ETF har en total kostnadskvot (TER) på 0,35 procent och balanseras om halvårsvis.

Aktiemarknadsrisk: Priserna på värdepapper i fonden är föremål för de risker som är inneboende i att investera på värdepappersmarknaden, inklusive allmänna ekonomiska förhållanden och plötsliga och oförutsägbara kursfall. En investering i fonden kan leda till förluster. Bransch- eller sektorkoncentrationsrisk: Fondens tillgångar kan vara koncentrerade till en eller flera sektorer eller branscher. Fonden kan vara utsatt för risken att politiska, ekonomiska eller andra förhållanden som negativt påverkar relevanta sektorer eller branscher kan påverka fondens resultat negativt i större utsträckning än om fondens tillgångar investerats i ett större antal olika sektorer och branscher.

ETFVanEck Genomics and Healthcare Innovators UCITS ETF
ISIN CodeIE000B9PQW54
Ticker LSE USD / GBP Ticker XetraCURE / CURG CURE
Investment managerVanEck Asset Management B.V.
Index providerMarket Vector Indexes GmbH
Base currencyUS Dollar
Fund domicileIreland
ReconstitutionSemi-annually
Product structurePhysical (full replication)
Income TreatmentReinvestment
Launch date2 September 2022
Total expense ratio (TER)0.35% p.a.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version