Nyheter

Valour samarbetar med svenska indexleverantören Vinter för att lansera sin första krypto-ETP med flera tillgångar

Publicerad

den

Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) ETP spårar de 10 största digitala tillgångarna viktade av deras nuvarande börsvärde, med en maximal portföljallokering på 30 % per tillgång. Indexet, som tillhandahålls av Vinter, balanseras om kvartalsvis och viktas för att göra det möjligt för investerare att få en bred och pålitlig exponering mot de största störande digitala tillgångarna, vilket erbjuder en diversifierad ingång utan att behöva skapa ett dedikerat handelskonto.

Marco Infuso, Chief Sales Officer på Valour, kommenterade lanseringen av ETP:n: ”Vi är glada över att lansera denna nya ETP. Det tillfredsställer aptiten för både privata och institutionella investerare som vill engagera sig ytterligare i det digitala tillgångsutrymmet inom den välbekanta infrastrukturen för en ETP snarare än digitala plånböcker. Vinter var den självklara indexleverantören att samarbeta med för lanseringen av vår första multidigitala tillgångs-ETP någonsin; de har massor av expertis inom den här branschen och har en bra erfarenhet av att leverera korrekt data på ett snabbt sätt.”

Jacob Lindberg, VD för Vinter, tillägger: ”Vi är glada att samarbeta med Valour som deras indexleverantör. Denna nya ETP ger investerare möjlighet att diversifiera sina portföljer och överbryggar ytterligare klyftan mellan traditionella investeringsstrategier och kryptoindustrin. med Valour hoppas vi att skapandet av mer välbekanta finansiella produkter som denna ETP kommer att öka medvetenheten om krypto som en tillgångsklass.”

• Investerare i Tyskland kommer att kunna köpa Valour Digital Asset Basket 10 ETP (ISIN: CH1149139623 ) med en låg förvaltningsavgift på 1,9 % på Boerse Frankfurt Zertifikate AG.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version