Följ oss

Nyheter

Valour lanserar Valour Ripple (XRP) och Binance (BNB) ETPer

Publicerad

den

Lansering av XRP och BNB ETPer: Valour lanserar Valour Ripple ("XRP") och Valour Binance ("BNB") börshandlade produkter på Nordic Growth Market ("NGM") och utökar sitt utbud av investeringsprodukter för digitala tillgångar.
  • Lansering av XRP och BNB ETPer: Valour lanserar Valour Ripple (”XRP”) och Valour Binance (”BNB”) börshandlade produkter på Nordic Growth Market (”NGM”) och utökar sitt utbud av investeringsprodukter för digitala tillgångar.
  • Nytt AUM-rekord: Valour rapporterar en betydande ökning av tillgångar under förvaltning (”AUM”) och når 590 CAD, upp från 497 MUSD den 31 januari 2024. Denna tillväxt på 18,7 procent återspeglar starkt marknadsförtroende och Valours växande inflytande i det digitala tillgångsutrymmet.
  • Investeringsåtkomst och expansion: Valour Ripple (XRP) SEK ETP (ISIN: CH1161139584) och Valour Binance SEK ETP (ISIN: CH1149139698) kommer att tillåta investerare att få exponering mot XRP och BNB, genom banker eller mäklare, för att möta den växande efterfrågan på olika digitala tillgångsinvesteringar på europeiska marknader. Valour fortsätter att prioritera produktinnovation och utveckling och har planer på att lista ytterligare traditionella och fysiskt stödda ETP:er under de kommande månaderna.

Valour, en ledande emittent av börshandlade produkter (”ETPs”) som ger förenklad tillgång till digitala tillgångar, har uppnått rekordtillgångar under förvaltning (”AUM”) på C$590 miljoner. Valour har dessutom lanserat Ripple (”XRP”) och Binance (”BNB”) ETPer på Nordic Growth Market (”NGM”).

Valour har uppnått ett nytt rekord med dess AUM som nådde 590 MCAD, upp från den tidigare aviserade siffran på $497 MCAD den 31 januari 2024. Denna ökning till 590 MCAD representerar en anmärkningsvärd tillväxt på 18,7 %, vilket återspeglar Valours solida bana i marknaden och det växande investerarnas förtroende för sina digitala tillgångsprodukter. Dessa framsteg understryker det fortsatta intresset och förtroendet för digitala tillgångar bland investerare, vilket positionerar Valor som en nyckelaktör i att erbjuda förenklad tillgång till det föränderliga landskapet av digitala investeringar.

Dessutom har Valour lanserat Ripple (XRP) och Binance (BNB) ETPer på NGM-börsen. Handeln med ETPerna började den 21 februari 2024. Valour Ripple (XRP) SEK (ISIN: CH1161139584) och Valour Binance (BNB) SEK (ISIN: CH1149139698) ETPer göra det möjligt för investerare att få exponering mot XRP och BNB, enkelt och säkert, via sin bank eller mäklare.

XRP har ett börsvärde på 29,57 miljarder USD och rankas på en sjätte plats bland alla kryptovalutor globalt. Ripple XRP är en nyckelspelare inom det digitala valutaområdet, känd för sin användning för att underlätta snabba och billiga internationella pengaöverföringar. XRP fungerar på RippleNet och fungerar som en bryggvaluta i Ripples betalningsnätverk, vilket möjliggör sömlösa valutaväxlingar över hela världen. Detta har positionerat XRP som ett föredraget val för finansiella institutioner som söker effektiva alternativ till traditionella gränsöverskridande betalningsmetoder.

BNB har ett börsvärde på 54,64 miljarder USD och rankas på fjärde plats bland alla kryptovalutor globalt. BNB, tidigare även känt som Binance Coin, är ett kryptovalutamynt skapat och utgivet av kryptovalutabörsen Binance. BNB kan användas för att betala avgifter vid handel på Binance, och vanligtvis till en rabatterad kurs. På grund av den primära nyttan har BNB sett en betydande tillväxt i intresse genom åren. Flera omgångar av token burn-händelser har uppskattat BNB-priset och drivit det upp som en av de 5 bästa kryptovalutorna efter börsvärde.

”Introduktionen av Ripple (XRP) och Binance (BNB) ETPs från Valour markerar en betydande expansion av vårt produktutbud”, säger Olivier Roussy Newton, VD för DeFi Technologies. ”Dessa produkter understryker vårt engagemang för att göra digitala tillgångsinvesteringar tillgängliga och sömlösa för investerare över hela Europa. Detta initiativ går längre än att bara utöka vårt produktsortiment; det representerar ett strategiskt steg mot att demokratisera finans och ge våra kunder diversifierade investeringsmöjligheter i världens ledande kryptovalutor, mitt i det digitala tillgångslandskapet som utvecklas.”

”Vi är stolta över att tillkännage ankomsten av Valour BNB och Valor XRP till den pulserande investerargemenskapen i Norden. Med dessa tillägg hävdar vi stolt titeln som den mest omfattande leverantören av krypto-ETPer listade i Norden, och presenterar alternativ både som unika tillgångar och paketerade i vår VDAB10-produkt”, säger Johanna Belitz, Valour Head of Nordics. ”Detta placerar oss i en unik position för att tillmötesgå investerare som är intresserade av att navigera i cryptoverse bekvämt, säkert och med lätthet.”

Valour fortsätter att prioritera produktinnovation och utveckling och har planer på att lista ytterligare traditionella och fysiskt stödda ETPer under de kommande månaderna.

Handla Valours produkter

Valours ETPer är europeiska börshandlade produkter som handlas på bland annat NGM.

Det betyder att det går att handla andelar i dessa ETPer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Håller ETF:er på att ta över?

Publicerad

den

I EFN direkt den 3 april diskuterades trenden att handla med börsnoterade fonder, ETF:er. Tillsammans med oss i studion har vi Johanna Englundh, redaktör för Morningstar, för att prata om ämnet.

I EFN direkt den 3 april diskuterades trenden att handla med börsnoterade fonder, ETF:er. Tillsammans med oss i studion har vi Johanna Englundh, redaktör för Morningstar, för att prata om ämnet.

Den stora skillnaden på ETF:er (Exchange Traded Fund) och traditionella fonder är att ETF:er handlas på börsen som aktier eller andra värdepapper. Vilket innebär att man kan köpa och sälja dem i realtid, till den aktuella kursen.

Johanna Englundh berättar att ETF:er är en stark trend i USA som bland annat drivs av skattemässiga fördelar, vilket vi inte har i Sverige. Det incitamentet till att investera finns därför inte i Sverige vilket även speglas i tillgångarna.

Programledare: Anna Stjernquist

Fortsätt läsa

Nyheter

HFEX ETF investerar i hela Asien men inte i Japan

Publicerad

den

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) (HFEX ETF) med ISIN IE00022VXYM7, försöker följa MSCI AC Far East ex Japan-indexet. MSCI AC Far East ex Japan-indexet spårar aktiemarknaderna i tillväxt- och utvecklade länder i den östasiatiska regionen, exklusive Japan.

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) (HFEX ETF) med ISIN IE00022VXYM7, försöker följa MSCI AC Far East ex Japan-indexet. MSCI AC Far East ex Japan-indexet spårar aktiemarknaderna i tillväxt- och utvecklade länder i den östasiatiska regionen, exklusive Japan.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,45 % per år. HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) är den billigaste ETF som följer MSCI AC Far East ex Japan-indexet. Denna ETF replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (kvartalsvis).

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) är en mycket liten ETF med tillgångar på 8 miljoner GBP under förvaltning. Denna ETF lanserades den 12 juli 2022 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI AC Far East ex Japan Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av stora och medelstora företag från både utvecklade och tillväxtmarknadsländer i Fjärran Östern (exklusive Japan), enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och har som mål att investera i aktier i bolagen i i stort sett samma proportion som i Index. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla indexets beståndsdelar.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera i kinesiska A-aktier genom Shanghai-Hong Kong Stock Connect och/ eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect och i CAAPs eller genom fonder. Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enskild emittent under exceptionella marknadsförhållanden och upp till 10 % i andra fonder. Fonden kan investera upp till 10 % i totalavkastningsswappar och differenskontrakt.

Handla HFEX ETF

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) (HFEX ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPHFEJ
London Stock ExchangeUSDHFEX

Största innehav

ISINNamnLandValutaVikt %
TW0002330008Taiwan Semiconductor Manufacturing Co LtdTaiwanTWD12,49939
KR7005930003Samsung Electronics Co LtdSydkoreaKRW5,78774
KYG875721634Tencent Holdings LtdKinaHKD5,23752
KYG017191142Alibaba Group Holding Ltd Ordinary SharesKinaHKD2,98066
KR7000660001SK Hynix IncSydkoreaKRW1,51879
US7223041028PDD Holdings Inc ADRKinaUSD1,39721
HK0000069689AIA Group LtdHong KongHKD1,39709
KYG596691041Meituan Class BKinaHKD1,34979
CNE1000002H1China Construction Bank Corp Class HKinaHKD1,19864
TW0002317005Hon Hai Precision Industry Co LtdTaiwanTWD1,15303

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Expertpanel: ETF:er eller fonder?

Publicerad

den

Under livesändningen kommer vi att dyka in i hur marknaden för ETF:er eller fonder ser ut och hur du kan navigera olika placeringsstrategier. Vi kommer även att beröra hur du kan förhålla dig till risker, avgifter och konkreta diversifieringsmodeller.

Under livesändningen kommer vi att dyka in i hur marknaden för ETF:er eller fonder ser ut och hur du kan navigera olika placeringsstrategier. Vi kommer även att beröra hur du kan förhålla dig till risker, avgifter och konkreta diversifieringsmodeller.

Vi tar frågor mot slutet. Vi hoppas på att hinna med alla! Det går bra att ställa frågor i chatten eller i ett DM på Instagram

Expertpanelen består av:

Handelsbanken

Carl-Henrik Lindberg

Chef Passiva Fonder och ETF:er

Nordnet

Ara Mustafa, Investment coach

Nasdaq

Helena Wedin, Chef ETF:er och ETP:er Europa

Fortsätt läsa

Populära