Följ oss

Nyheter

Valour lanserar fysiskt digital tillgångsstödd ETP-emissionsplattform i Europa

Publicerad

den

Valour tillkännager lanseringen av en ETP-utgivningsplattform med stöd av fysiska digitala tillgångar i Europa och en rekordstor ökning av tillgångar under förvaltning under 2023 med nästan 90 % år till år.

Valour tillkännager lanseringen av en ETP-utgivningsplattform med stöd av fysiska digitala tillgångar i Europa och en rekordstor ökning av tillgångar under förvaltning under 2023 med nästan 90 % år till år.

• Valour lanserar sitt EU-omfattande utbud av fysiskt backade börshandlade produkter för digitala tillgångar (ETP), inklusive white label-lösningar för kapitalförvaltare och familjekontor.
• Det totala AUM ökade med 70 miljoner dollar under 2023 och nådde en rekordhög nivå på nästan 148 miljoner dollar – en ökning med nästan 90 % sedan årsskiftet.

Valour Inc. (nedan kallat ”bolaget” eller ”Valour”)(NEO: DEFI)(GR: MB9)(OTC: DEFTF), ett teknikholdingbolag och det första och enda börsnoterade bolaget som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader, Web3 och decentraliserad finansiering, har glädjen att tillkännage lanseringen av en ny EU-omfattande emissionsplattform för fysiskt lagrade digitala tillgångar i form av värdepapper för börshandlade produkter (ETP).

Den 5 april 2023 erhöll Valour Digital Securities Limited (”VDSL”), en Jersey-baserad värdepappersemittent, alla myndighetsgodkännanden från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Jersey för ett EU-omfattande erbjudande till investerare med hemvist i Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Malta, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

De nya ETP-produkterna kommer att noteras på reglerade börser som Deutsche Börse/Xetra i Frankfurt, Euronext i Paris och Amsterdam samt SIX Swiss Exchange i Schweiz. Det nya ETP-programmet kompletterar Valour’s redan existerande värdepappersprogram för digitala tillgångar, som särskilt fokuserar på de nordiska marknaderna och täcker ett brett utbud av över 120 kryptovalutor och digitala tillgångar i form av enskilda underliggande valutor, korgar eller index. Med förbehåll för skattemyndigheternas slutliga bedömning bör investeringar i de nya ETP-produkterna av privata investerare med hemvist i Tyskland sannolikt inte kvalificera sig som skattepliktiga kapitalvinster om investeringsperioden överstiger ett år. Därför bör det inte finnas någon tysk skattemässig källskatteskyldighet i fråga om ETP:erna. VDSL har som mål att emittera upp till 15 nya produkter under namnet ”1Valour” fram till slutet av 2023.

Det nya ETP-programmet är utformat för att attrahera institutionella investerare – såsom företag, pensionsfonder, försäkringar, kapitalförvaltare och familjekontor – och för att ge dem ett brett urval av säkra värdepapper för digitala tillgångar som är anpassade till interna och externa investeringsriktlinjer och restriktioner – samt privatinvesterare som söker långsiktiga innehav i kombination med tillgångssäkerhet. VDSL erbjuder också gemensamma ”white label”-erbjudanden som gör det möjligt för kapitalförvaltare och familjekontor att tillämpa egenutvecklade strategier och index och på så sätt tillgodose kundernas efterfrågan på vissa digitala tillgångsprodukter och exponeringar.

ETP:erna kommer att säkras av respektive digitala tillgångar som fysiskt lagras hos reglerade depåhållare. De första förvaringsinstitut som utsetts är Komainu (Jersey) Limited, som regleras av Jersey Financial Services Commission, och Copper Technologies (Switzerland) AG, som är registrerat hos Financial Services Standard Association (VQF), en självreglerande organisation (SRO) som officiellt erkänns av den federala tillsynsmyndigheten för finansmarknaden (FINMA).

Fysisk förvaring säkerställer att de underliggande tillgångarna förvaras separat från emittenten på en säker plats. De är dessutom säkrade av en oberoende tredje part som agerar som förvaltare och pantsatta till förmån för ETP-investerarna. Detta ger investerarna ett extra lager av säkerhet och skydd för sina tillgångar.

Dessutom har VDSL ingått avtal med väletablerade marknadsaktörer som marknadsgaranter, auktoriserade deltagare och indexleverantörer, bland annat: GHCO, baserat i Storbritannien, en av de snabbast växande likviditetsleverantörerna som specialiserar sig på börshandlade fonder och en marknadsgarant på alla större europeiska börser; Compass Financial Technologies SA, ett oberoende schweiziskt baserat företag som fokuserar på utformning, beräkning och administration av marknadsjämförelser och skräddarsydda kvantitativa investeringsstrategier genom sitt franska dotterbolag som är registrerat som en Benchmarks Administrator enligt EU:s Benchmarks Regulations (EU BMR); samt Invierno AB (”Vinter”), baserat i Sverige, som är benchmarkadministratör för Vinter Valour benchmarkfamiljen och den centrala mottagaren av inmatningsdata med förmåga att utvärdera inmatningsdatas integritet och noggrannhet på en konsekvent basis.

”Lanseringen av programmet för emissioner med stöd av digitala tillgångar är en milstolpe i Valour:s produktstrategi”, säger Olivier Roussy Newton, vd för Valour Inc. ”Det bidrar perfekt till Valour’s uppdrag att erbjuda investerare en maximal säkerhetsnivå och en förenklad tillgång till området för digitala tillgångar. Förutom att ytterligare stärka varumärket Valour i Europa kan det tillgångsbackade programmet vara särskilt intressant för våra tyska investerare, med tanke på dess potentiella skattefördelar.”

Valour meddelar vidare att den totala AUM ökade med 70 miljoner dollar under 2023 och nådde en rekordhög nivå på nästan 148 miljoner dollar – en ökning med nästan 90 % sedan början av 2023. Denna siffra inkluderar mer än 6,6 miljoner dollar i ny nettoförsäljning i sitt befintliga ETP-program – 8,5 % organisk tillväxt bredvid vanliga siffror för återhämtning av marknaden.

Vid sidan av detta kommande nya emissionsprogram erbjuder Valour fullt säkrade ETP:er för digitala tillgångar med låga eller inga förvaltningsavgifter, med produktlistning på europeiska börser, banker och mäklarplattformar.

I Valour :s befintliga produktutbud ingår Uniswap (UNI), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM), Binance (BNB), Enjin (ENJ), Bitcoin Carbon Neutral(BTCN) och Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) ETP:er med låga förvaltningsavgifter. Valour’s flaggskeppsprodukter är Bitcoin Zero och Ethereum Zero, de första helt säkrade, passiva investeringsprodukterna med Bitcoin(BTC) och Ethereum(ETH) som underliggande tillgångar som är helt avgiftsfria.

Om Valour

Valour Inc.(NEO: DEFI)(GR: MB9)(OTC: DEFTF) är ett teknikföretag och det första och enda börsnoterade företaget som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader och finansiering. Valour grundades 2019 och stöds av ett hyllat och banbrytande team med decennier av erfarenhet av finansmarknader och digitala tillgångar. Valour’s uppdrag är att utöka investerarnas tillgång till branschledande Web3 och teknik. Detta gör det möjligt för investerare att få tillgång till finansens framtid via reglerade aktiebörser med hjälp av sitt traditionella bankkonto och tillgång.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader

Publicerad

den

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETF (GLBD) ger investerare tillgång till en brett diversifierad portfölj av skattepliktiga företagsobligationer utgivna av industriföretag, allmännyttiga företag och finansiella företag baserade på utvecklade marknader.

Obligationerna med fast ränta ska ha en investment grade rating och en återstående löptid på minst ett år. Emissionsvalutan kan vara CAD, EUR, GBP och USD. En emittents viktning är begränsad till 5 procent. De utvalda obligationerna måste också ha en solid ESG-profil.

Det är en utdelande andelsklass i fondvalutan, US-dollar.

NamnISINAvgiftUtdelnings-
policy
Referens-
index
Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETFIE000FVQW7E70,15 %UtdelandeBloomberg MSCI Global Liquid Corporate ESG Weighted SRI Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

IUKP ETF investerar i brittiska fastighetsbolag

Publicerad

den

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,40 % p.a. iShares UK Property UCITS ETF är den enda ETF som följer FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF delas ut till investerarna (kvartalsvis).

iShares UK Property UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 742 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 16 mars 2007 och har sin hemvist i Irland.

Varför IUKP?

  • Diversifierad exponering mot brittiska fastighetsbolag
  • Direktinvestering i börsnoterade fastighetsbolag och REITS
  • Enstaka landsexponering med fokus på tillväxt

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Handla IUKP ETF

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR2B7U
London Stock ExchangeGBXIUKP
Borsa ItalianaEURIUKP
SIX Swiss ExchangeCHFIUKP

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
SGROSEGRO REIT PLCReal Estate21,41GB00B5ZN1N88GBP
LANDLAND SECURITIES GROUP REIT PLCReal Estate8,75GB00BYW0PQ60GBP
LMPLONDONMETRIC PROPERTY REIT PLCReal Estate6,93GB00B4WFW713GBP
BLNDBRITISH LAND REIT PLCReal Estate6,58GB0001367019GBP
UTGUNITE GROUP PLCReal Estate6,09GB0006928617GBP
BBOXTRITAX BIG BOX REIT PLCReal Estate5,34GB00BG49KP99GBP
DLNDERWENT LONDON REIT PLCReal Estate4,32GB0002652740GBP
BYGBIG YELLOW GROUP PLCReal Estate3,67GB0002869419GBP
GRIGRAINGER PLCReal Estate3,50GB00B04V1276GBP
SHCSHAFTESBURY CAPITAL PLCReal Estate3,46GB00B62G9D36GBP

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf presenterar investeringscase för uran

Publicerad

den

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för urans ljusa framtid och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för uran och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Bailey betonade den växande globala efterfrågan på el, särskilt i Asien, och sambandet mellan stigande BNP per capita och ökad energianvändning. Han betonade vikten av kärnkraft för att möta denna efterfrågan, med tanke på energisäkerhet och klimatförändringsutmaningar.

Kärnkraftens tillförlitlighet, låga driftsbränslekostnader och minimala koldioxidutsläpp gör den till en tilltalande källa för ren, säker energi. Med 22 länder som siktar på att tredubbla kärnkraftskapaciteten till 2050, förväntas efterfrågan på uran öka, vilket skapar ett utbudsunderskott.

Bailey noterade den nuvarande och framtida konstruktionen av kärnreaktorer över hela världen, särskilt i Kina, som sannolikt kommer att överträffa USA i kärnkraftskapacitet till 2030. Han hävdade att detta underskott på uranmarknaden signalerar en ny uran-tjurmarknad, där priserna har stigit avsevärt under det senaste året.

Presentationen avslutades med en översikt över HANetfs uranfokuserade ETFer, särskilt juniorversionen som fokuserar på små gruvbolag, vilket ger investerare exponering för den potentiella uran-supercykeln.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära