Nyheter

Valkyrie lanserar den andra Bitcoin Futures ETFen

Publicerad

den

Valkyrie har i ett pressmeddelande tillkännagivit lanseringen av deras kryptovalutarelaterade ETF, Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF), som började handlas i förra veckan på Nasdaq och är den andra bitcoin futures ETFen som lanseras denna vecka.

Med 21 miljoner amerikaner som redan äger krypto, är den digitala tillgångsmarknaden inställd på att fortsätta sin tillväxt. En undersökning av Gemini som inkluderade 3 000 investerare och potentiella kryptokonsumenter uppskattar att antalet personer som investerar i krypto kommer att nå 51 miljoner under det kommande året, en tillväxt till mer än dubbelt så många som det nuvarande antalet.

”Denna Bitcoin Strategy ETF är ett stort steg framåt för denna tillgångsklass”, säger Leah Wald, VD för Valkyrie, i pressmeddelandet. ”Det gör det möjligt för investerare att delta i de digitala tillgångsmarknaderna genom en reglerad, transparent produkt som handlas på en pålitlig, pålitlig börs och som kan köpas och säljas lika enkelt som alla andra investeringar som finns tillgängliga för närvarande.”

BTF är en aktivt förvaltad fond som investerar i bitcoin-terminer och som inte har någon direkt exponering mot bitcoin själv. Fonden erbjuder dubbla skydd för investerare via CFTC-regleringen av terminsmarknaderna samt skydden inbyggda i själva fonden som en 1940 Act ETF. BTF handlar endast i kontantavräknade, ”front month” bitcoin-terminskontrakt när det är möjligt, eller annars närmaste utgångsdatum.

BTF:s underrådgivare är Vident Investment Advisory, och terminskontrakten investeras indirekt i ett dotterbolag på Caymanöarna för att kringgå behovet av en K-1 för skatteändamål för investerare, en vanlig praxis. Fonden använder även säkerhetsinvesteringar för att uppnå likviditet; dessa inkluderar kontanter, kontantliknande instrument eller högkvalitativa värdepapper som penningmarknadsfonder, amerikanska obligationer och andra källor.

Positivt för det bredare bitcoin-ekosystemet

Godkännandet av ETF:er baserade på CME Bitcoin futures är en positiv utveckling för det bredare bitcoin-ekosystemet, och en återspegling av den starka tillväxten och kundernas efterfrågan på exponering mot bitcoin via våra transparenta, djupt likvida och reglerade terminskontrakt,” sa Tim McCourt, CME Groups globala chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter i pressmeddelandet. ”Introduktionen av fonder, som Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, markerar en viktig milstolpe för kryptoderivat och kommer att vara mycket komplementära till terminer och skapa nya möjligheter för ett brett utbud av institutionella och privata investerare.”

Lanseringen är andra gången någonsin som SEC har godkänt en ETF som enbart fokuserar på kryptovalutor, även intill via terminsmarknaderna; emittenter har ansökt sedan 2013, men det var inte förrän de senaste kommentarerna från SEC-ordförande Gary Gensler gav en indikation om vad kommissionen ville att det har gjorts några framsteg. Det ansluter sig till ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), som har upplevt historiska resultat sedan lanseringen på tisdagen.

Valkyrie är den första emittenten att få SEC-godkännande som enbart handlar om digitala tillgångsinvesteringar och för närvarande erbjuder sex kryptovalutaspecifika truster för investerare som söker exponering för vissa tokens utöver BTF.

BTF har en kostnadskvot på 0,95 %.

Handla BTF ETF

Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BTF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version