Nyheter

Vad är XACT OBX (UCITS ETF)?

Publicerad

den

XACT OBX är en börshandlad indexfond som följer aktieutvecklingen av de 25 största och mest omsatta bolagen på Oslo Börs. Fonden följer Oslo Börs OBX-index. Fonden ger dig möjlighet att snabbt och enkelt få exponering mot den norska energisektorn som utgör drygt 40% av det norska storbolagsindexet OBX®. Fonden lämnar ingen utdelning.

XACT OBX (UCITS ETF) är en aktiefond, så tillvida att den investerar i aktier. Den årliga förvaltningsavgiften ligger på 0,30 procent och den saknar hävstång. Fonden är inte utdelande, all erhållen utdelning återinvesteras.

Denna ETF handlas på Stockholmsbörsen, vilket gör att det går att köpa och sälja andelar dagligen genom sin vanliga bank eller Internetmäklare.

Kundkategori

Det här instrumentet är tänkt för investerare klassificerade som icke-professionella, professionella eller jämbördiga. Investeringsmål Målgruppen för det här instrumentet är investerare som främst vill att det satsade kapitalet ger avkastning, alternativt söker diversifiering i sin portfölj. Det här instrumentet är tänkt för investerare med en lång placeringshorisont (minst 5 år).

Investerare i det här instrumentet bör ha grundläggande kunskaper om instrumentgruppen. En investerare med grundläggande kunskaper kan ta ett välgrundat investeringsbeslut när denne tagit del av dokumentationen om det specifika instrumentet eller fått grundläggande information från distributören.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version