Nyheter

Vad är skillnaden mellan ESG och Impact Investing?

Publicerad

den

Ett vanligt misstag som investerare och rådgivare kan göra är tron att investeringar i miljö, sociala frågor och styrning ESG och Impact Investing är utbytbara idéer och terminologi när de i själva verket är relaterade men i slutändan olika saker.

ESG är i stort sett ett investeringskriterium som omfattar ett brett spektrum av idéer, förhållningssätt och prioriteringar. Den innehåller en rad datamängder och kan ha olika mål när man investerar inom ESG. ESG-investeringar fokuserar vanligtvis mest på den finansiella aspekten; många rådgivare och investerare ser potentialen för växande avkastning inom ESG och försöker därför investera för ekonomisk vinning.

Impact Investing är inte ett kriterium utan en investeringsstil eller strategi. Den fokuserar inte på den ekonomiska fördelen med att investera i ESG-prioriteringar utan investerar istället för att genomföra förändringar, antingen miljömässiga eller sociala.

Med tillväxten av ESG under de senaste åren finns det nu ett brett utbud av fonder tillgängliga för investerare med olika prioriteringar och mål för att investera hållbart. För investerare som framför allt fokuserar på effektinvesteringar och söker förändring, kan de göra det på sätt som kan ge avkastning nuförtiden.

Att förstå skillnaden mellan ESG och impact investment är ett viktigt förtydligande för rådgivare att göra med sina kunder för att på bästa sätt vägleda dem till de typer av ESG-fonder som passar deras långsiktiga mål.

State Street Global Advisors erbjuder en mängd olika ESG-fonder med olika investeringsstrategier och -planer, från den brett investerande SPDR S&P 500 ESG ETF (EFIV) till en förvaltningsfokuserad fond med SPDR SSGA Gender Diversity Index ETF (SHE), eller en fond som fokuserar på ren energiteknik med SPDR S&P Kensho Clean Power ETF (CNRG).

Det allra flesta emittenterna av börshandlade fonder erbjuder även ETFer med ESG-inriktning.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version