Följ oss

Nyheter

V50D ETF är en satsning på Europas största företag

Publicerad

den

Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (D) (V50D ETF) strävar efter att replikera utvecklingen för EURO STOXX 50® Index så nära som möjligt, oavsett om trenden är stigande eller falland

Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (D) (V50D ETF) strävar efter att replikera utvecklingen för EURO STOXX 50® Index så nära som möjligt, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot de 50 ledande aktierna som täcker 12 länder i euroområdet, med en enda transaktion. Denna ETF är tillgänglig i 2 andelsklasser: en ackumulerande och en utdelande.

Beskrivning av Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (D)

Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (D) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (årsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (D) är en liten ETF med tillgångar på 84 miljoner GBP under förvaltning. V50D ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla V50D ETF

Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (D) (V50D ETF) ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Euronext Amsterdam och tyska Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURV50D
Euronext ParisEURCD5
SIX Swiss ExchangeEURCD5E
XETRAEURV50D

Största innehav

VärdepapperVikt %
ASML HOLDING NV8,84
LVMH MOET HENNESSY5,41
LINDE PLC4,36
SAP SE4,23
TOTALENERGIES SE3,56
SIEMENS AG-REG3,54
SANOFI3,15
L OREAL2,89
SCHNEIDER ELECT SE2,71
ALLIANZ SE-REG2,65

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.